Δείτε τον 10χρονο που ζωγράφισε το σημερινό Doodle της Google!

​Το έργο του 10χρονου Αστέριου Ρέυνικ εμφανίζεται σήμερα στην αρχική σελίδα της Google Ελλάδας για 24 ώρες και μας έκανε όλους πολύ περήφανους!

Στις 14 Μαΐου, στην κατάμεστη αίθουσα του Μουσείου Μπενάκη, παρουσία μαθητών, γονέων και εκπροσώπων σχολείων, ανακοινώθηκε ο μεγάλος νικητής του δημιουργικού παιδικού διαγωνισμού "Doodle 4 Google"!


Και ήταν ο 10χρονος Αστέριος Ρέυνικ, από το 2ο δημοτικό σχολείο Λιτοχώρου, που συμμετείχε στην ηλικιακή κατηγορία τετάρτης μέχρι έκτης δημοτικού με το doodle: «Η Ελλάδα μου, ήλιος και θάλασσα»!

Ο μεγάλος νικητής αναδείχθηκε από την online ψηφοφορία του κοινού στο διαγωνισμό που για πρώτη φορά οργανώθηκε φέτος και στην Ελλάδα, με θέμα «Η Ελλάδα μου».

Ο μικρούλης πολύ χαρούμενος για τη δημιουργία του είπε:

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που συμμετείχα και κέρδισα το διαγωνισμό της Google. Για τη ζωγραφιά μου αρχικά σκέφτηκα το σύμβολο της Ελλάδας την ελληνική σημαία, σκέφτηκα τη θάλασσά μας, μετά τη βάρκα που παίρνουμε με τον παππού μου κάθε καλοκαίρι, τους δύο γλάρους, τον Πέτρο και τον Κοκκινολαίμη που έρχονται μαζί μας πάνω από τα βράχια και μας κοιτούν και τον ήλιο μας».

Η μαμά του Αστέριου, Μαρίνα Χαρωνιτάκη, πολύ περήφανη για τον γιο της, δήλωσε ότι: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, αλλά και στην Google που έδωσε στους μαθητές τη δυνατότητα να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους. Είναι σημαντικά επίσης και τα βραβεία των υπολογιστών που δίνονται στο σχολείο, γιατί έτσι προσφέρεται η δυνατότητα σε ακόμα περισσότερους μαθητές να αποκτήσουν επαφή με το διαδίκτυο και να αναπτυχθεί ο τομέας της τεχνολογίας».

Να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός που έχει φιλοξενηθεί σε περισσότερες από 17 χώρες ξεκίνησε στην Ελλάδα στις 26 Φεβρουαρίου 2013 και συμμετείχαν με τις ζωγραφιές τους 8.200 παιδιά ηλικίας 6-18 ετών από 2.234 σχολεία όλης της Ελλάδας που απεικόνισαν με πολλή φαντασία και κέφι στα doodles τους την Ελλάδα και όσα σημαίνει γι' αυτούς.

Η επιλεγμένη ομάδα κριτών του διαγωνισμού, διάσημοι εικονογράφοι, συγγραφείς, διευθυντές μουσείων και ηθοποιοί, ανέδειξαν τους 60 επιλαχόντες, 15 από κάθε ηλικιακή ομάδα και το κοινό ψήφισε online το αγαπημένο του από κάθε κατηγορία.

Ο Στέφανος Λουκάκος, γενικός διευθυντής της Google Ελλάδας δήλωσε: «Στην Google η δημιουργικότητα είναι πολύ βασική για όλους, οπότε και μόνο το γεγονός ότι συναναστραφήκαμε με τόσα παιδιά ήταν καταπληκτικό. Σκεφτείτε ότι γνωρίσαμε περισσότερες από 8.000 παιδικές προσωπικότητες μέσα από τις ζωγραφιές τους».

Ο μικρός Αστέριος, που αναδείχθηκε μεγάλος νικητής του διαγωνισμού, κέρδισε επίσης ένα Chromebook, ένα Wacom tablet για digital art/drawing, μία μπλούζα με το doodle που έχει σχεδιάσει και φυσικά τα εισιτήρια του για να παρευρεθεί στη μεγάλη τελετή και να παραλάβει τα βραβεία του.

Επιπλέον, το σχολείο του νικητή θα κερδίσει 30 Chromebook υπολογιστές με σκοπό να δημιουργήσει μια ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στην οποία οι μαθητές θα μπορούν να ανακαλύπτουν τον κόσμο της τεχνολογίας!

Ο διαγωνισμός τελέσθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.
star.gr
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr