Συμμετοχή στον Προκριματικό Διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Επιστημών (EUSO) 2013

Το Γενικό Λύκειο Νιγρίτας συμμετείχε για 4η συνεχή χρονιά στον Προκριματικό Διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Επιστημών (EUSO) 2013, που οργάνωσε το ΕΚΦΕ Σερρών. Το σχολείο μας αντιπροσώπευσαν, οι μαθητές της Β΄Λυκείου Παναγιώτα Μαρτιναίου, Δημήτρης Μητρούδης και Κώστας Τέζας, ενώ στην προετοιμασία για το διαγωνισμό στο σχολείο, συμμετείχε και ο μαθητής της Β΄ Λυκείου Γιάννης Δημάκης.
Οι μαθητές προετοιμάστηκαν από τους υπεύθυνους καθηγητές στη χρήση οργάνων και συσκευών και εξασκήθηκαν στην υλοποίηση πειραμάτων Βιολογίας, Φυσικής και Χημείας. Στο Διαγωνισμό EUSO οι μαθητές ενός σχολείου συμμετέχουν ως ομάδα και διαγωνίζονται σε 3 πειράματα, 1 Βιολογίας, 1 Φυσικής και 1 Χημείας, διάρκειας 1 ώρας το καθένα.
Ο Διαγωνισμός έγινε στο χώρο του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Σερρών, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012. Πήραν μέρος 6 ομάδες μαθητών από τα σχολεία: 1ο ΓΕΛ Σερρών, 3ο ΓΕΛ Σερρών, 4ο ΓΕΛ Σερρών, ΓΕΛ Νέας Ζίχνης, ΓΕΛ Νιγρίτας και ΓΕΛ Προβατά. Για την δεύτερη φάση του διαγωνισμού, που θα γίνει στην Αθήνα στις 19 Ιανουαρίου 2013, προκρίθηκε η ομάδα του 3ου ΓΕΛ Σερρών.
Στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό θα επιλεγούν οι δύο τριμελείς ομάδες μαθητών που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Λουξεμβούργο, το διάστημα 17-23 Μαρτίου 2013, στην 11η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών – EUSO 2013
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr