Οι κάτοικοι της Β. Χαλκιδικής σε συλλαλητήριο για τον τόπο τους


Μια μεγάλη γιορτή των ανθρώπων της δουλειάς στήθηκε σήμερα στη Μεγάλη Παναγία της Χαλκιδικής.

Το olathessaloniki.com κατέγραψε τη συγκέντρωση των κατοίκων του Δήμου Αριστοτέλη.

Οι 1.100 περίπου εργαζόμενοι των μεταλλείων της Χαλκιδικής και χιλιάδες κάτοικοι του Δήμου Αριστοτέλη, συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί για να δηλώσουν την παρουσία τους και να δείξουν στην υπόλοιπη Ελλάδα ότι έχουν και αυτοί φωνή και άποψη για τον τόπο τους.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών, εργαζόμενοι στις στοές των ορυχείων, στα εργοστάσια, στις διοικητικές υπηρεσίες, εργάτες και μηχανικοί, ήταν όλοι εκεί….

Μαζί τους και επιχειρηματίες της περιοχής που τα μαγαζιά τους και οι επιχειρήσεις τους δουλεύουν με αυτό τον κόσμο, εκπαιδευτικοί που βλέπουν τις αίθουσες των σχολείων τους να γεμίζουν και πάλι με παιδιά, άνεργοι που περιμένουν την έναρξη των εργασιών σε νέα μέτωπα για να μπουν και αυτοί στη δουλειά με τη σειρά τους, καθώς προβλέπεται κατά την
πλήρη ανάπτυξη των εργασιών να απασχολούνται πλήρως πάνω από 2.500 άμεσα εργαζόμενοι και άλλο τόσοι σε περιφερειακές εργασίες.

Στη συγκέντρωση ήταν επίσης φορείς της περιοχή, εκλεγμένοι παράγοντες του τόπου, σωματεία και σύλλογοι.

Άνθρωποι ντόπιοι, χωρίς την συνδρομή μεταφερόμενων επαγγελματιών διαδηλωτών, χωρίς τη «βοήθεια» αυτόκλητων σωτήρων.

Κάτοικοι της περιοχής, άνθρωποι του μόχθου και της δουλειάς, με πρόσωπα ακάλυπτα, χωρίς κουκούλες, βροντοφώναξαν για το δικαίωμα στη δουλειά.

Δεν κρατούσαν στυλιάρια και ρόπαλα, ούτε βόμβες μολότοφ, αλλά πανό με τα αιτήματα τους.
Άνθρωποι που οι παππούδες τους και οι πατεράδες τους ήταν μεταλλωρύχοι, καθώς η περιοχή είναι μεταλλευτική από τα αρχαία ακόμη χρόνια , ως και τα σήμερα.

Κάτοικοι αυτού του τόπου που τον φυλάνε σαν κόρη οφθαλμού, καθώς είναι και το μόνο πράγμα που θα αφήσουν στα παιδιά τους, ενός τόπου ευλογημένου και στο υπέδαφος, με πλούτο μοναδικό, που μπορεί να δώσει μεγάλη ανάσα και ώθηση στη σκληρά δοκιμαζόμενη Ελληνική οικονομία.

Ενός τόπου μοναδικής ομορφιάς με πανέμορφα βουνά και ατελείωτες παραλίες, που χρόνια τώρα προσελκύει πλήθος τουριστών και συνυπάρχει αρμονικά με τη μεταλλευτική δραστηριότητα, χρόνια τώρα, από τότε που ξεκίνησε η τουριστική ανάπτυξη της Χαλκιδικής.

Και τον τόπο αυτό μπορούν να τον διαφυλάξουν οι κάτοικοι του και μόνο, γιατί αυτοί ζουν εδώ και θα συνεχίσουν να μένουν εδώ όταν οι ξενόφερτοι «σωτήρες τους θα έχουν αποχωρήσει.

Τις επενδύσεις για την ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας δεν τις προσελκύουν οι χουλιγκανισμοί και οι καταστροφές και η σημερινή ειρηνική συγκέντρωση ήταν ένα μήνυμα για το τι πραγματικά θέλει ο κάτοικος του πολύπαθου αυτού τόπου.

 



- See more at: http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/03/blog-post_4871.html#more
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr