Καθαρά Δευτέρα και κούλουμα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τερπνής


O Πολιτιστικός Σύλλογος Τερπνής όπως κάθε χρόνο οργάνωσε και φέτος για όλο τον κόσμο μια όμορφη Καθαρά Δευτέρα στην πανέμορφη ακρόπολη της Τερπνής στα «Πεύκα», αν και ο καιρός για μια ακόμη χρονιά ήταν κρύος και μετά το μεσημέρι και βροχερός. Όμως οι προετοιμασίες ξεκίνησαν από τις 7 το πρωί με τα δύο καζάνια να βράζουν για να προσφερθεί στον κόσμο η υπέροχη φασολάδα μαγειρεμένη από το Βαγγέλη Γιαχιά, το γευστικότατο κουσιάφι παρασκευασμένο από τον πρόεδρο της Ασπίδας Χρήστο Τουλάκη, οι λαγάνες, τα νηστίσιμα και το κρασάκι, ενώ ο ταμίας μας και μουσικός Νίκος Τζιάνης μας διασκέδαζε με όμορφα τραγούδια όλη την ημέρα. Πολλοί φίλοι δίπλα στο Δ.Σ πρόσφεραν τη βοήθειά τους από το ξημέρωμα, ώστε όλα να είναι στην ώρα τους πανέτοιμα. Λόγω του κρύου ο κόσμος άρχισε να έρχεται σιγά σιγά από τις 11 π.μ και στις 12,30 με 1 το μεσημέρι ήταν η κορύφωση με ατέλειωτο κόσμο να κάνει κούλουμα μαζί μας και το συμβούλιο του Πολιτιστικού να τρέχει για να τα προλάβει όλα. Ίσως δεν καταφέραμε να περιποιηθούμε το μεγάλο αριθμό επισκεπτών όπως θα θέλαμε, αλλά ήταν αδύνατο να εξυπηρετήσουμε γρήγορα τόσο πολύ κόσμο που ήλθε σχεδόν ταυτόχρονα λίγο πριν το μεσημεράκι στα Πεύκα, κυρίως από Τερπνή και Νιγρίτα, αλλά και από πολλά άλλα μέρη κοντινά αλλά και μακρινά. Κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε αν και τα προσφερόμενα νηστίσιμα ήταν πολύ λιγότερα από κάθε χρονιά φέτος, μια και η κρίση ανάγκασε το Δήμο που χορήγησε τα πάντα, να κάνει κάποιες περικοπές αναγκαστικά και όλα προσαρμόστηκαν στα φετινά δύσκολα οικονομικά δεδομένα. Η προσφορά από επαγγελματίες ένα δύο υλικών συμπλήρωσαν αυτά που μας έλειπαν, ώστε να υπάρχουν τα πάντα και φέτος στα κούλουμα της Τερπνής. Ελπίζουμε όμως να περάσατε καλά, του χρόνου ο καιρός να είναι επιτέλους καλός και τα οικονομικά ίσως λίγο καλύτερα, ώστε να προσφέρουμε περισσότερες μερίδες από τις 350 που προσφέρθηκαν το 2013.  Άλλωστε σίγουρα το βασικό της ημέρας είναι να αφήσουμε τα προβλήματά μας πίσω και με τις οικογένειές μας να βγούμε στην εξοχή ξένοιαστα, ώστε να γράψουμε τον επίλογο στην Αποκριάτικη περίοδο και να μπούμε κεφάτοι και ανανεωμένοι στην περίοδο της σαρακοστής.
Ο συννεφιασμένος καιρός δεν έκανε το κέφι ούτε και στα μικρά παιδάκια που ήλθαν στα κούλουμα με τους χαρταετούς τους και παρ’ όλες τις συνεχείς προσπάθειες λίγοι κατάφεραν να τους σηκώσουν. Νικητής του διαγωνισμού πετάγματος χαρταετού ο νεαρός Θανάσης Παπάζογλου που πέταξε πολύ ψηλά το «παμπόρι» του και πήρε και το βραβείο.

ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ:

Πρώτα απ' όλα όλους όσους μας τιμήσατε με την παρουσία σας, Τερπνιώτες, Νιγριτινούς, φίλους από την ευρύτερη περιοχή, Σερραίους , Θεσσαλονικείς αλλά και από κάθε γωνιά της Μακεδονίας και φυσικά:
Το δήμο Βισαλτίας που χορήγησε όλα τα εδέσματα που προσφέραμε στον κόσμο.
Τον αντιδήμαρχο κ. Τρούπη Χρήστο για τη συνεργασία.
Τους  προϊσταμένους της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου μας κ. Κατσιαούνη Στέργιο και κ. Κοπελά Γιάννη καθώς επίσης και τους υπαλλήλους της υπηρεσίας για την πολύτιμη βοήθεια.
Τον κ. Μπάγκαλα Κων/νο που μας χορήγησε όλες τις ελιές.
Το s/m του κ. Σωτίδη Αθανάσιου που πρόσφερε όλα τα κρασιά της εκδήλωσης.
Την κ. Πολυχρονίδου Φωτεινή που πρόσφερε όλα τα υλικά για τη φασολάδα.

Τον κ. Σταμούλη Αχιλλέα και Τάσο Ίταλα (εμπόριο ξύλου).
Τον κ. Χατζόγλου Βαγγέλη (πλυντήριο αυτοκινήτων-Νιγρίτα).
Την κ. Άννα Λιόλια για τα υπέροχα γλυκίσματα.
Την ταβέρνα "Αίθριο" για την παραχώρηση του χώρου για την εκδήλωση.
Τον κ. Λιάρα (οικοδομικά υλικά).
Το επίτιμο μέλος του συλλόγου μας κ. Γιαχιά Βαγγέλη για την εκπληκτική φασολάδα.
Τον πρόεδρο της Ασπίδας Χρήστο Τουλάκη για το υπέροχο κουσιάφι.
Τον πολύτιμο συνεργάτη του συλλόγου κ. Μίμη Τρούπη.
Τον πρόεδρο κ. Σταμπουλή Αδάμ και τον Ορειβατικό Σύλλογο Νιγρίτας, όπως επίσης και την κ. Βασιλεία Μπουφίδου για τα καζάνια.
Τον κ. Μάκη Κάργα και κ. Μπουφίδη Τάκη για τη βοήθεια.
Τα υπέροχα μικρά παιδάκια Θανάση Παπάζογλου, Βασιλική και Νίκη Μισχόπουλου.
Το δημοσιογράφο κ. Τσαβέα Στέφανο και το κανάλι Δίκτυο που μας τίμησαν με την παρουσία τους και κάλυψαν τα κούλουμα στα Πεύκα.
Τη δημοσιογράφο Όλγα Σμάγαδου και το κανάλι TVS για την προβολή της εκδήλωσης.
Τον ανώνυμο αγαπημένο φίλο επαγγελματία που μας γκρίνιαξε, καλοπροαίρετα φυσικά, γιατί δεν ήρθαμε σε επαφή να προσφέρει και ο ίδιος κάποια πράγματα στις αποκριάτικες εκδηλώσεις. Σε αυτές τις περιόδους κρίσης υπάρχουν και τέτοιοι φίλοι και τους ευχαριστούμε. Φίλους που γκρινιάζουν γιατί δεν έδωσαν τη χορηγία τους. Είναι σαν να μας έδωσε τα πάντα. Τον ευχαριστούμε. Δεν το συναντάμε αυτό και κάθε μέρα!
Τέλος σας ευχαριστούμε όλους, που αν και η ημέρα από το πρωί ήταν άσχημη και κρύα, κατακλύσατε τα Πεύκα στην Τερπνή. Ήταν χαρά μας να σας έχουμε κοντά μας!!
Μας τίμησαν με την παρουσία τους:
Ο δήμαρχος κ. Καλαϊτζής, ο αντιδήμαρχος κ. Τρούπης Χρήστος, ο δημ. σύμβ. κ. Γκουγκούδης, ο τ. πρ. Τερπνής κ. Μπάγκαλας Δημ, ο τοπικός σύμβ. κ. Δρούγγος, ο Λυκειάρχης Νιγρίτας και μουσικός  κ. Ζαρίμπας, ο πρ. της Ασπίδας κ. Τουλάκης, η πρ. του συλ. Γυναικών κ. Κεραμιδά και μέλη του Δ.Σ, ο πρ. της Ομοσπονδίας Σερραϊκών συλλόγων και αντιπρ. του συλ. Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης κ. Νούλης και μέλη του Δ.Σ, μέλη του συλλόγου Γονέων Δημοτικού, της Φιλοπτώχου, συλλόγων της Νιγρίτας και πολλοί πολλοί φίλοι. Επειδή ο κόσμος ήταν πολύς να μας συγχωρέσετε αν κάποιους δεν σας είδαμε ή δεν ανταλλάξαμε ευχές.
Καλή σαρακοστή σε όλο τον κόσμο. 
Το πολύ γεμάτο τρίμηνο για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τερπνής με τον ετήσιο χορό, τις αρχαιρεσίες, τη βασιλόπιτα, τα Ιεράρχεια, την επέτειο των 100 χρόνων για τα Πλατανούδια, το Καρναβάλι και τα Κούλουμα ολοκλήρωσε τον χειμερινό κύκλο του, ενώ θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα η εμφάνιση της χορωδίας μας στην εκδήλωση για τη βράβευση των αιμοδοτών στο τέλος του μήνα και το πανηγύρι της Ζωοδόχου Πηγής μετά το Πάσχα.
Και του χρόνου. Καλή Σαρακοστή σε όλους σας!!

Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr