Ο Καρδινάλιος Μπεργκόλιο ο νέος Πάπας

Βατικανό: Ο Καρδινάλιος Μπεργκόλιο ο νέος Πάπας. Live

Βατικανό: Ο Καρδινάλιος Μπεργκόλιο ο νέος Πάπας. Live
Οι 115 καρδινάλιοι κατάφεραν να εκλέξουν τον νέο ποντίφικα στην δεύτερη ημέρα της ψηφοφορίας του κονκλάβιου. Η καπνοδόχος πάνω από την Καπέλα Σιξτίνα έβγαλε λευκό καπνό στις 20:06 ώρα Ελλάδος και οι χιλιάδες πιστοί που βρίσκονται στην πλατεία του Αγίου Πέτρου ξέσπασαν σε ζητωκραυγές. Αμέσως μετά την εμφάνιση του λευκού καπνού, οι καμπάνες στο Βατικανό άρχισαν να ηχούν χαρμόσυνα.


Αυτή την ώρα ο νέος προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας φοράει τα νέα του άμφια κι ετοιμάζεται να εμφανιστεί από την στοά του Αγίου Πέτρου, για να απευθύνει ένα
σύντομο χαιρετισμό στους πιστούς και να τους ευλογήσει.

Υπενθυμίζεται πως την δεύτερη ημέρα της συνεδρίασης του κονκλάβιου εξελέγη το 2005 ο Πάπας Βενέδικτος Ιστ’, ωστόσο ο ίδιος ήταν εξαρχής πολύ πιο κοντά στο να αναλάβει την θέση του επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, σε σχέση με τις προβλέψεις που υπάρχουν αυτήν τη φορά.

Η πρώτη ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, όπου μετά από δύο ώρες συνεδρίασης των καρδιναλίων – ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται ο επόμενος ποντίφικας – το πρώτο σημάδι ήταν αρνητικό, υπό τα βλέμματα χιλιάδων πιστών που βρέθηκαν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, αψηφώντας την βροχή.


Βγήκε πάλι μαύρος καπνός


Προτού επιστρέψουν στο κονκλάβιο, οι καρδινάλιοι προσευχήθηκαν το πρωί για φώτιση από τον Θεό, προκειμένου να εκλέξουν τον Πάπα που θα καταφέρει βγάλει την Εκκλησία από την δίνη των σκανδάλων και της αμφισβήτησης. Δύο ακόμη συνεδριάσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν το απόγευμα, όπως ορίζει και το πρόγραμμα του κονκλάβιου, που αναφέρεται σε τέσσερις ψηφοφορίες την ημέρα. Όταν εκλεγεί ο νέος Πάπας, θα εμφανιστεί στην καπνοδόχο της Καπέλα Σιξτίνα λευκός καπνός.



Στο μεταξύ, ο μαύρος καπνός που εμφανίστηκε σήμερα το πρωί προκάλεσε μεγάλη απογοήτευση στο πλήθος που βρισκόταν στο Βατικανό, ωστόσο οι αναλυτές έχουν προβλέψει ότι δύσκολα θα υπήρχε εκλογή νέου ποντίφικα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.



Οι καρδινάλιοι αντιμετωπίζουν την μεγάλη πρόκληση να εκλέξουν έναν επικεφαλής ο οποίος θα αντιμετωπίσει με επιτυχία τα σκάνδαλα για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών αλλά και τα παπικά έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας, τα οποία «δείχνουν» διαφθορά στην Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.

Στο μεταξύ, την στιγμή που όλοι οι πιστοί είχαν στραμμένη την προσοχή τους στην Καπέλα Σιξτίνα, προκειμένου να δουν ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του κονκλάβιου, ένας γλάρος «προσγειώθηκε» στην καπνοδόχο.


Στο Βατικανό βρέθηκε και ο εκκεντρικός πρώην μπασκετμπολίστας Ντένις Ρόντμαν, ο οποίος θέλησε με αυτόν τον τρόπο να εκφράσει την υποστήριξή του στην υποψηφιότητα του καρδινάλιου Πίτερ Τούρκσον από την Γκάνα. Ο ίδιος δήλωσε ότι θα ήθελε να τον επισκεφτεί στην Αφρική και να μιλήσει μαζί του, στα πλαίσια της αποστολής του για την προώθηση της παγκόσμιας ειρήνης.


Η σημασία του ονόματος που θα επιλέξει ο νέος Πάπας

Πριν ακόμη ο νέος Πάπας που θα προκύψει από τις συνεδριάσεις του κονκλάβιου προφέρει τις πρώτες του λέξεις προς το κοινό, θα στείλει ένα μήνυμα προς τους Ρωμαιοκαθολικούς ένα «μήνυμα», το οποίο θα αντικατοπτρίζεται από το όνομα που θα επιλέξει.

Το μήνυμα αυτό δεν είναι απαραίτητο να γίνει αντιληπτό εξαρχής. Στην περίπτωση που θα είναι ένα όνομα από το μακρινό παπικό παρελθόν, οι Καθολικοί αναμένεται να «τρέξουν» αμέσως στα βιβλία ιστορίας προκειμένου να αποκωδικοποιήσουν την σημασία αυτής της επιλογής από το νέο ποντίφικα. Ωστόσο, αν το όνομα που θα επιλέξει ο νέος επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας έρχεται από το κοντινό παρελθόν – Βενέδικτος ή Ιωάννης Παύλος – αυτό θα σημαίνει αυτόματα για τους πιστούς πως είναι απόφασή του να είναι συνεχιστής του έργου των προηγούμενων.

Real.gr
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr