Τα 7 μεγαλύτερα αγάλματα του κόσμου!

Αγάλματα στον κόσμο υπάρχουν πολλά... Αγάλματα όμως που ξεπερνούν τα 100 μέτρα ύψος, ελάχιστα! Στο αφιέρωμα που ακολουθεί θα δούμε 7 διάσημα και άγνωστα αγάλματα...
που ο όγκος τους και το ύψος τους προκαλούν δέος. Το νούμερο 7 της λίστας είναι το...

Rodina Mat



Το άγαλμα Rodina Mat βρίσκεται στο Κίεβο. Πρόκειται για ένα άγαλμα τιτανίου που ολοκληρώθηκε το 1981 και βρίσκεται πάνω σ' ένα κτίριο μουσείου. Έχει ύψος 102 μέτρα και βάρος 560 τόνους.

Emperors Yan and Huang


Το γλυπτό ύψους 106 μέτρων απεικονίζει 2 Κινέζους αυτοκράτορες και βρίσκεται μέσα στον Κίτρινο Ποταμό στην γραφική περιοχή Zhengzhou.

Guan Yin


Βρίσκεται στη νότια ακτή του κινέζικου νησιού Hainan. Έχει ύψος 108 μέτρα και η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 2005.

Cristo-Rei


Εμπνευσμένο από το διάσημο άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή στο Ρίο ντε Τζανέιρο, το άγαλμα Cristo-Rei στη Λισσαβόνα έχει περίπου το ίδιο ύψος με το διάσημο άγαλμα του Ρίο, 28 μέτρα, αλλά βρίσκεται πάνω σε μια ψηλή δομή - βάση ύψους 82 μέτρων με αποτέλεσμα το συνολικό ύψος του μνημείου να είναι 110 μέτρα. Στη βάση του αγάλματος υπάρχει και ένα παρατηρητήριο που προσφέρει πανοραμική θέα της Λισσαβόνας.

Ushiku Daibutsu


Βρίσκεται στην πόλη Ushiku της Ιαπωνίας. Ολοκληρώθηκε το 1995, έχει ύψος 120 μέτρα και απεικονίζει τον Amitabha Βούδα. Διαθέτει ανελκυστήρα που μεταφέρει τους επισκέπτες σε μια πλατφόρμα παρατήρησης.

Laykyun Setkyar


Βρίσκεται στη Μιανμάρ και έχει ύψος 130 μέτρα. Στα πόδια του ψηλού αυτού αγάλματος βρίσκεται το μεγαλύτερο ξαπλωτό άγαλμα του Βούδα στον κόσμο.

Spring Temple Buddha


Ο Εάριονος Ναός του Βούδα είναι το μεγαλύτερο άγαλμα στον κόσμο. Το συνολικό ύψος του μνημείου είναι 153 μέτρα και βρίσκεται στη πόλη Henan στη Κίνα.
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr