Πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας με τους αναπληρωτές


Από τον Μάρτιο θα ξεκινήσουν τα προγράμματα ενισχυτικής στα γυμνάσια και από Σεπτέμβριο σε όλα τα λύκεια, τα οποία θα επανδρωθούν με 7.000 αναπληρωτές καθηγητές.

Η ενισχυτική επιστρέφει 2 χρόνια μετά την κατάργησή της, σε μια εποχή που υπολογίζεται ότι θα δώσει ανάσα στις οικογένειες λόγω κρίσης. Η ταχύτερη επανέναρξη του θεσμού στα Λύκεια της χώρας έχει να κάνει με τη στήριξη των μαθητών ενόψει των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Στο πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας θα απασχοληθούν 7.000 αναπληρωτές καθηγητές. Για την επιλογή τους θα μετρήσει η προϋπηρεσία τους. Θα μαθήματα θα γίνονται από τις 4 έως τις 7 το απόγευμα, τέσσερις μέρες την εβδομάδα, με τους καθηγητές να αξιολογούνται.

Όποιο τμήμα δε λειτουργεί σωστά και μείνει με λιγότερους από πέντε μαθητές, θα κλείνει και όσοι μετείχαν σε αυτό, θα ενσωματώνονται σε άλλο τμήμα.

Και οι μαθητές που θα συμμετέχουν, θα επιλέγονται με συγκεκριμένα κριτήρια όπως ο βαθμός του τριμήνου στο συγκεκριμένο μάθημα αλλά και ο μέσος όρος του τριμήνου σε όλα τα μαθήματα.
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr