Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012

ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ

ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ

κ. ΑΘΗΝΑΣ ΤΕΡΖΑΚΗ

ΥΛΙΚΑ
1 κ. φύλλα ψιλά Βηρυτού
600 γρ βούτυρο (φυτίνη λιωμένη)
500 γρ καρύδια
250 γρ φρυγανιά
1 βανίλια

ΣΙΡΟΠΙ
1,5 κ. ζάχαρη
5 ποτήρια νερό
1 βάζο μικρό γλυκόζη
2 βανίλιες
1/2 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ταψί. Βάζουμε 4 φύλλα κάτω σταυρωτά για να μη βγαίνει η γέμιση και κατόπιν βάζουμε ένα φύλλο βουτυρώνοντας πολύ καλά και ένα γέμιση μέχρι να τελειώσουμε τα καρύδια με τη φρυγανιά. Στο τέλος βάζουμε 4 φύλλα σκέτα. Από πάνω τα βουτυρώνουμε, τα χαράζουμε μέχρι κάτω και ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το γλυκό μας. Συροπιάζουμε τον κρύο μπακλαβά με ζεστό σιρόπι

 ΣΥΜΒΟΥΛΗ:Αν θέλετε κάντε τη μισή δόση για πρώτη φορά.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΡΕΧΟΥΝ ΤΑ ΣΑΛΙΑ ΜΟΥ. ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ