ΠΙΤΑ ΜΕ ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ

ΠΙΤΑ ΜΕ ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ

κ. ΑΘΗΝΑΣ ΤΕΡΖΑΚΗ

ΥΛΙΚΑ
1/2 κ. αμπελόφυλλα
1 κούπα ρύζι καρολίνα
1 ματσάκι μαϊδανό 
λίγο άνηθο
2-3 κρεμμύδια ξερά
1/2 ματσάκι πράσινα κρεμμυδάκια
1 κούπα λάδι
αλάτι
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα φύλλα με ζεστό νερό και τα απλώνουμε στο ταψί ώστε να το καλύψουν ολόκληρο. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια ξερά και πράσινα, το μαϊδανό και τον άνιθο. Πλένουμε πολύ καλά το ρύζι, το ρίχνουμε και προσθέτουμε 2,5 κούπες ζεστό νερό. Το απλώνουμε όλο το μείγμα πάνω στα φύλλα και το σκεπάζουμε όλο το ταψί με τα αμπελόφυλλα.Βάζουμε λίγο λαδάκι και αφού το σκεπάσουμε με αλουμινόχαρτο το βάζουμε στο φούρνο στους 180-200 βαθμούς.
ΜΙΚΡΟ ΜΥΣΤΙΚΟ: Η πίτα πρέπει να είναι λεπτή για να μείνει σπυρωτό το ρύζι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ  
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr