Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012

ΠΙΤΑ ΜΕ ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ

ΠΙΤΑ ΜΕ ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ

κ. ΑΘΗΝΑΣ ΤΕΡΖΑΚΗ

ΥΛΙΚΑ
1/2 κ. αμπελόφυλλα
1 κούπα ρύζι καρολίνα
1 ματσάκι μαϊδανό 
λίγο άνηθο
2-3 κρεμμύδια ξερά
1/2 ματσάκι πράσινα κρεμμυδάκια
1 κούπα λάδι
αλάτι
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα φύλλα με ζεστό νερό και τα απλώνουμε στο ταψί ώστε να το καλύψουν ολόκληρο. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια ξερά και πράσινα, το μαϊδανό και τον άνιθο. Πλένουμε πολύ καλά το ρύζι, το ρίχνουμε και προσθέτουμε 2,5 κούπες ζεστό νερό. Το απλώνουμε όλο το μείγμα πάνω στα φύλλα και το σκεπάζουμε όλο το ταψί με τα αμπελόφυλλα.Βάζουμε λίγο λαδάκι και αφού το σκεπάσουμε με αλουμινόχαρτο το βάζουμε στο φούρνο στους 180-200 βαθμούς.
ΜΙΚΡΟ ΜΥΣΤΙΚΟ: Η πίτα πρέπει να είναι λεπτή για να μείνει σπυρωτό το ρύζι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ  

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ωραία πρόταση για εύκολα αμπελόφυλλα.