ΦΙΛΟΖΩΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ

O Πολιτιστικός σύλλογος Τερπνής με εθελοντές φιλόζωους που ανησυχούν σοβαρά για την υπάρχουσα κατάσταση  σχετικά με τα αδέσποτα στη Νιγρίτα αλλά και σε όλες τις περιοχές του δήμου, επισκέφτηκε σήμερα το δήμαρχο κ. Καλαϊτζή προκειμένου να συζητήσουμε με τον ίδιο, το διευθυντή του δήμου κ. Καρτερό και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ Παπαπαναγιώτου τις προτάσεις  και λύσεις  σχετικά με το θέμα. Επειδή η φροντίδα των ζώων είναι σίγουρα πολιτισμός, οι φιλόζωοι εθελοντές καθημερινά ψάχνουν τα ζώα, με δικά τους έξοδα τα στειρώνουν, τα εμβολιάζουν και τα ταΐζουν καθημερινά. Υπάρχουν προγράμματα προστασίας και διαχείρισης αδέσποτων ζώων, που μεγάλο τους μέρος χρηματοδοτείται εξάλλου και από κρατικά κονδύλια σύμφωνα με τον τελευταίο Νόμο 4039/2012, άρθρο 9.
Το γεγονός ότι ο δήμαρχος υποσχέθηκε και πρότεινε λύσεις μέσα στην μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων ετών όπου τα ταμεία των Δήμων είναι άδεια, δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία σε αυτήν την προσπάθεια και ανταπόκριση.
Η αλήθεια είναι ότι η έλλειψη μέριμνας και ενημέρωσης των κατοίκων έχει οδηγήσει πολλά σκυλιά στους δρόμους να ταλαιπωρούνται τα ίδια αλλά και οι κάτοικοι, είτε είναι φιλόζωοι είτε όχι. Σίγουρα οι φόλες δεν είναι η λύση στο θέμα των αδέσποτων, τιμωρείται από τον νόμο με χρηματικό πρόστιμο έως €15.000 και ποινή φυλάκισης 1 έως 5 έτη (Ν.4039/12)Στις σύγχρονες και πολιτισμένες κοινωνίες το θέμα λύνεται με στειρώσειςΜε απλά μαθηματικά, αν θεωρήσουμε ότι ένα αδέσποτο σκυλί που καταφέρνει βέβαια να επιβιώσει, ζει μέσο όρο 3 χρόνια και ένα θηλυκό γεννάει 2 φορές τον χρόνο από 8 περίπου κουτάβια, δηλαδή  γεννιούνται 3Χ2Χ8=48 σκυλάκια. Μέσα σε αυτά τα λίγα χρόνια στειρώνοντας ένα θηλυκό σκυλί, γλυτώνεις την γειτονιά σου από 48 περίπου αδέσποτα σκυλιά. Δηλαδή ακόμα και αν γίνουν φαινομενικά λίγες στειρώσεις, θα ελαφρύνουν τον δήμο από 20Χ48=960 σκυλιά σε μόλις 3 χρόνια. Απίστευτο? Και φανταστείτε αν τα μισά από αυτά με την σειρά τους γένναγαν.
Τα είχατε σκεφτεί τα προηγούμενα ποτέ;


Το ένα από τα δύο σκυλάκια είναι τυφλό μετά από ένα ατύχημα που είχε με έναν άνθρωπο-κανίβαλο!
.
Το άλλο όμως βλέπει και το βοηθά να χαίρεται όσο μπορεί την ζωή, ως πραγματικός φίλος!
.
Φοβερό μήνυμα ζωής από αυτά τα 2 σκυλάκια!
.
Κοινοποιήστε το όλοι στο προφίλ σας!


Το ένα από τα δύο σκυλάκια είναι τυφλό μετά από ένα ατύχημα που είχε με έναν άνθρωπο-κανίβαλο!

Το άλλο όμως βλέπει και το βοηθά να χαίρεται όσο μπορεί την ζωή, ως πραγματικός φίλος!

Φοβερό μήνυμα ζωής από αυτά τα 2 σκυλάκια!
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr