22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012. 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕΡΠΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1912 -  22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012 = 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕΡΠΝΗΣ ΚΑΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ
Σαν σήμερα ακριβώς 22 Οκτωβρίου 1912 πριν 100 χρόνια ακριβώς, η Τερπνή απελευθερώθηκε από τους Τούρκους, μετά όχι 300 αλλά για την περιοχή μας ήταν 400 χρόνια σκλαβιάς, τέσσερις ημέρες πριν τη Θεσσαλονίκη. Το μεγάλο αφιέρωμα και το κορύφωμα των Ελευθερίων Τερπνής θα γίνει την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου ανήμερα του Αγίου Δημητρίου στον αύλειο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου στις εκδηλώσεις "ΔΗΜΗΤΡΙΑ ΤΕΡΠΝΗΣ".
Μην ξεχνάτε ότι όταν ο Πολιτιστικός σύλλογος Τερπνής τον Οκτώβρη του 2011 στην παρουσίαση του βιβλίου "ΤΕΡΠΝΗ"  μίλησε για αυτή την επέτειο, όλοι μα όλοι νόμιζαν πως έχουμε μπερδευτεί, πως κάνουμε λάθος στην ημερομηνία. Κανείς μα κανείς δεν είχε ιδέα για την ιστορία του τόπου μας. Κανείς δεν ήξερε πως η σπουδαιότερη απελευθέρωση ήταν αυτή από τους Τούρκους μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς. Καμιά σχέση με την επέτειο της Μάχης στα Πλατανούδια που θα γιορτάσουμε του χρόνου. Και προσπάθησαν να πείσουν και όλους τους άλλους που επίσης δεν είχαν ιστορική παιδεία. Τώρα που όλοι μιλάνε για αυτή την επέτειο πραγματικά νιώθουμε πολύ περήφανοι.
Aς θυμηθούμε τι μας είπε ο Δρ Σιαμάκης για τα 100 χρόνια της απελευθέρωσης της Τερπνής και όλης της περιοχής από τους Τούρκους πριν πολλούς μήνες, στην αρχή του καλοκαιριού, στις εκδηλώσεις που οργανώσαμε αποκλειστικά γι' αυτή την επέτειο.

Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr