Πανσέληνος Αυγούστου με ανοικτούς αρχαιολογικούς χώρους

Στη Βισαλτία κάτω από την πανσέληνο σήμερα 31 Αυγούστου 2012 θα μας τραγουδήσει στην πλατεία Νιγρίτας ο Λάκης Παπδόπουλος. Δυστυχώς για μια ακόμη χρονιά ο αρχαιολογικός χώρος Τερπνής παραμένει αναξιοποίητος και κλειστός. Ο Πολιτιστικός Τερπνής πραγματοποίησε αναγκαστικά την εκδήλωση ΦΕΓΓΑΡΟΒΡΑΔΙΑ στην πρώτη πανσέληνο Αυγούστου στις 2 του μηνός και όχι σήμερα που είναι και η τελευταία πανσέληνος του καλοκαιριού, λόγω Γερακινείων.
Πανσέληνος Αυγούστου με ανοικτούς αρχαιολογικούς χώρουςΟ αριθμός των μουσείων και μνημείων, που θα μείνουν ανοικτά με ελεύθερη είσοδο, αύριο Παρασκευή 31 Αυγούστου, με την τελευταία πανσέληνο του καλοκαιριού,υπερβαίνει τα 125 σε όλη την επικράτεια, ενώ στα 85 από αυτά θα πραγματοποιηθούν συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και ξεναγήσεις.
Εκτός από το μουσείο της Ακρόπολης όπου το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό από τις 8.00 το πρωί έως τα μεσάνυχτα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο «συγχρονισμός» μουσείων και
αρχαιολογικών χώρων στις Κυκλάδες, όπου το βράδυ της 31ης Αυγούστου, στις 10 και 11 η ώρα, θα ακουστεί η «Σονάτα του Σεληνόφωτος» του Γιάννη Ρίτσου.
Όπως έγινε γνωστό κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, που -φυσικά- έδωσε το πράσινο φως ως προς τη λειτουργία τους, στον εορτασμό της φετινής -δεύτερης- αυγουστιάτικης πανσελήνου θα συμμετέχουν επίσης το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (με μία ξενάγηση στην έκθεση των Αντικυθήρων και μία μουσική συναυλία), το Ιερό των Μεγάλων Θεών Σαμοθράκης (με συναυλία της Σαβίνας Γιαννάκου), το Κάστρο Τρικάλων, το Αρχαίο Θέατρο της Ζέας και οι αρχαιολογικοί χώροι της Ολύνθου, της Ελέας και της Θερμής.
Το Μουσείο της Ακρόπολης γιορτάζει την αυγουστιάτικη πανσέληνο, την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012, με ρομαντικές μελωδίες.
Η συναυλία  θα αρχίσει με Μότσαρτ και «Μικρή νυχτερινή μουσική».
Θα συνεχίσει με τραγούδια του Χατζιδάκι, του Θεοδωράκη, του Μαρκόπουλου και του Μουντάκη, ορισμένα παραδοσιακά όπως «Το φεγγάρι κάνει βόλτα» και το «Τζιβαέρι», ιρλανδέζικες μελωδίες, ακόμη και το πασίγνωστο «Fly me to the moon».
Με το έναυσμα του μουσικού σχολείου Βόλου, στις 9:30 μ.μ, ξεκινούν οι εκδηλώσεις στο Μουσείο το οποίο θα παραμείνει ανοιχτό από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα και η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Υπενθυμίζεται ότι η Ακρόπολη θα παραμείνει κλειστή το βράδυ της ίδιας μέρας.
Στα 15 χρόνια λειτουργίας του, το Μουσικό Σχολείο Βόλου έχει πραγματοποιήσει εκδηλώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθιερώνοντας μεγάλες θεματικές συναυλίες με αφιερώματα σε σπουδαίους Έλληνες και ξένους συνθέτες δημιουργούς.
Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα "Μια μέρα στο Μουσείο Ακρόπολης" και δίνει την δυνατότητα στους επισκέπτες να περιηγηθούν στους εκθεσιακούς χώρους και να απολαύσουν τη θέα του Ιερού Βράχου με το γοητευτικό σεληνόφως. Αρχαιολόγοι θα παρουσιάζουν στους επισκέπτες τις δοξασίες των αρχαίων για τη Σελήνη και τη μαγική της επιρροή στη ζωή των ανθρώπων. 

-
-
-

Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr