Αποτελέσματα απογραφής πληθυσμού 2011.

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώσε τα αποτελέσματα της απογραφής του Νόμιμου Πληθυσμού της Χώρας, δηλαδή του αριθμού των δημοτών κάθε Δήμου της Χώρας, ανά Δημοτική Ενότητα, όπως αυτά προέκυψαν από την ΑπογραφήΠληθυσμού- Κατοικιών 2011, την οποία διενήργησε η ΕΛΣΤΑΤ κατά το χρονικό διάστημα από 10-24 Μαΐου 2011, με ημερομηνία αναφοράς την 9η Μαΐου 2011.
Με τα επίσημα αποτελέσματα της απογραφής της ΕΛΣΤΑΤ, ανακοινώνεται ότι ο αριθμός του νόμιμου Πληθυσμού στην Ελλάδα είναι 9.903.268.Η καταγραφή του Νόμιμου Πληθυσμού έγινε με βάση τις απαντήσεις των απογραφόμενων Ελλήνων υπηκόων στο ερώτημα σχετικά με τη Δημοτική Ενότητα στην οποία είναι εγγεγραμμένοι. Στο Νόμιμο Πληθυσμό περιλαμβάνονται και οι Έλληνες υπήκοοι των στρατιωτικών και διπλωματικών αποστολών της Ελλάδας στο εξωτερικό, καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους που διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με την απογραφή ο πληθυσμός του Δήμου Βισαλτίας ανέρχεται  στους 27.736 κατοίκους  και κατανέμεται ως εξής:
Δημοτική Ενότητα Νιγρίτας  12.011   κάτοικοι
Δημοτική Ενότητα Αχινού      3.270    κάτοικοι
Δημοτική Ενότητα Βισαλτίας  7.215   κάτοικοι
Δημοτική Ενότητα Τραγίλου  5.240    κάτοικοι
 Όπως έχει ήδη ενημερώσει η ΕΛΣΤΑΤ σε προηγούμενες ανακοινώσεις της, τα αποτελέσματα της Απογραφής του 2011 και αυτά προηγούμενων Απογραφών δεν είναι απολύτως συγκρίσιμα. Αυτό οφείλεται στο ότι η μεθοδολογία της Απογραφής του 2011 διαφέρει σημαντικά σε αρκετά σημεία από αυτή προηγούμενων Απογραφών τόσο ως προς τις διαδικασίες συλλογής των στοιχείων όσο και ως προς τις διαφορετικές και πληρέστερες διαδικασίες ελέγχου και επεξεργασίας των συλλεγέντων  στοιχείων  βάσει νέων τεχνολογιών και μεθόδων.

Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr