Άσχημα τα νέα για το YouTube!

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα του YouTube είναι φυσικά τα τρολ. Οι χρήστες δηλαδή που υπό το καθεστώς της ανωνυμίας αναρτούν ως σχόλιο ό,τι χαζομάρα τους κατέβει. Κυρίως ύβρεις και αρνητικές κριτικές οι...οποίες όμως δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Από εδώ και πέρα όμως, για να αφήσει κάποιος ένα σχόλιο θα ενθαρρύνεται να κάνει χρήση των πραγματικών του στοιχείων. Ο έλεγχος θα γίνεται μέσω του Google+, της υπηρεσίας social media της Google δηλαδή, με το οποίο συνδέεται ήδη το YouTube και το οποίο έχει αυστηρή πολιτική χρήσης των πραγματικών στοιχείων ταυτότητας.

Μάλιστα αν κάποιος δεν επιθυμεί να δώσει τα πραγματικά του στοιχεία, οφείλει να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις στην εταιρεία.

H ενέργεια αυτή έχει διπλό χαρακτήρα. Αφενός την απομάκρυνση των τρολς από την υπηρεσία και των αμέτρητων προβλημάτων που δημιουργούν. Ταυτόχρονα όμως θα αυξήσει ακόμη περισσότερο τη χρήση του Google+.

Βέβαια κανείς δεν εμποδίζει κάποιον κακόβουλο χρήστη να δημιουργήσει ένα ψεύτικο προφίλ στο Google+. Αυτό όμως είναι μια επιπλέον διαδικασία και αν γίνει γνωστό από την εταιρεία εύκολα το προφίλ αυτό θα διαγραφεί. Συνεπώς είναι κάτι που δεν θα το προτιμήσουν πολλοί.

Επιπλέον ακόμη και να συμβεί αυτό, το Google+ θα κερδίσει έναν επιπλέον, έστω και εικονικό, χρήστη. Πράγμα που προς το παρόν δεν θα ενοχλούσε και τόσο τη Google καθώς θέλει να δείξει ότι η χρήση της πλατφόρμας της αυξάνεται.
vivanews.gr
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr