Πότε αρχίσαμε να κοιμόμαστε σε κρεβάτια;

Το αρχαιότερο κρεβάτι που γνωρίζουμε ήταν στην ουσία ένα στρώμα. Είναι περίπου 77.000 ετών και βρέθηκε σε σπήλαιο του Sibudu της Νότιας Αφρικής... από την ομάδα της αρχαιολόγου Lyn Wadley, καθηγήτριας του πανεπιστημίου του Witwatersrand.

Ωστόσο το κρεβάτι όπως το ξέρουμε σήμερα δημιουργήθηκε όταν το στρώμα ανυψώθηκε από το έδαφος. Δεν είναι εξακριβωμένο πότε ακριβώς συνέβη αυτό, αλλά από ορισμένα αρχαιολογικά ευρήματα γνωρίζουμε ότι πριν από 5.000 χρόνια οι
αρχαίοι Αιγύπτιοι κατασκεύαζαν κρεβάτια. Το αιγυπτιακό κρεβάτι αποτελούνταν από μια κλίνη πλεγμένων φυτικών ινών οι οποίες τεντώνονταν πάνω σε ξύλινο πλαίσιο. Τα πόδια αναπαριστούσαν συχνά πόδια ζώων. Τα αιγυπτιακά κρεβάτια ήταν σκληρά και όχι ιδιαίτερα άνετα.

Σε αντίθεση με αυτά της Περσίας, όπου πριν από 3.600 χρόνια περίπου εφευρέθηκε ο πρόδρομος του στρώματος νερού – για να το φτιάξουν γέμιζαν με νερό σάκους από δέρμα αίγας.

Το κρεβάτι διαδόθηκε από τους αρχαιότερους πολιτισμούς στον υπόλοιπο κόσμο. Για εκατοντάδες χρόνια το κρεβάτι αποτελούνταν από ξύλινα πλαίσια πάνω στα οποία τοποθετούνταν στρώμα από λουριά γεμισμένο με άχυρο, μαλλί ή πούπουλα.
science illustrated
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr