Απίστευτο! Έχασαν γραπτό υποψηφίου των πανελλαδικών εξετάσεων!

Μεγάλη αναστάτωση έφερε στο Υπουργείο Παιδείας η είδηση της απώλειας ενός γραπτού μαθητή που συμμετείχε στις πανελλαδικές εξετάσεις. Το γραπτό του μαθητή είχε μεταφερθεί για βαθμολόγηση στο 13ο Γυμνάσιο Ηρακλείου που είναι βαθμολογικό κέντρο, όμως φαίνεται πως κάποιος εκ των βαθμολογητών δεν ήταν αρκετά υπεύθυνος.

Το γραπτό βαθμολογήθηκε αλλά δεν τοποθετήθηκε ποτέ στο σημείο που φυλάσσονται τα βαθμολογημένα γραπτά. Αποτέλεσμα είναι το γραπτό να αγνοείται!

Η είδηση αυτή έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στο Υπουργείο Παιδείας –όλοι θυμόμαστε την Υπηρεσιακή Υπουργό, Φρόσω Κιάου, να λέει πως όλα θα κυλήσουν ομαλά- καθώς δεν πρόκειται για μια απλή απώλεια αλλά για τον κόπο και τις γνώσεις ενός υποψηφίου σπουδαστής που κατατέθηκαν κατά τη διάρκεια μιας διαδικασίας, η οποία δεν μπορεί να επαναληφθεί.

Σε μια προσπάθεια να υποβαθμιστεί το θέμα, κύκλοι του Υπουργείο Παιδείας λένε πως ο υποψήφιος δεν θα έχει κανένα πρόβλημα στην βαθμολογία του καθώς το γραπτό του χάθηκε αφού πρώτα είχε βαθμολογηθεί. Δεν διευκρινίζεται όμως τι γίνεται σε περίπτωση που τεθεί θέμα αναβαθμολόγησης, αφού το μόνο σίγουρο είναι πως ο μαθητής δεν μπορεί να ξαναδώσει πανελλαδικές εξετάσεις... μόνος του!

Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι –κυριολεκτικά- άνευ προηγουμένου, αφού δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ ξανά κάτι παρόμοιο στο Ηράκλειο. Το θέμα το χειρίζεται το Υπουργείο Παιδείας, ενώ την ευθύνη φέρει η Κεντρική Επιτροπή Πανελλαδικών εξετάσεων. Και από τους δύο κόλπους μεταφέρεται πως υπάρχει συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο για ένα τέτοιο... «ευράπελο» με τα ερωτηματικά να παραμένουν. Ίδωμεν...!

Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr