10 άγνωστα, εκπληκτικής ομορφιάς νησιά! Α΄μέρος

Επτά ήπειροι και πέντε ωκεανοί, ενώ το νερό καλύπτει το 71% της επιφάνειας (από το οποίο 97% είναι θαλάσσιο νερό και 3% γλυκό νερό) στον πλανήτη Γη. Ως αποτέλεσμα αυτού, τα νησιά που υπάρχουν σε ολόκληρο τον κόσμο είναι αναρίθμητα, ενώ δεν είναι λίγα αυτά που δεν τα γνωρίζει κανείς ούτε ως όνομα καν, πόσω μάλλον ως εικόνα. Κι όμως, αυτά τα ανεξερεύνητα μέρη συνθέτουν κάποια από τα ωραιότερα φυσικά σκηνικά στον κόσμο, αν και είναι καλά «κρυμμένα» και μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα των απανταχού παραθεριστών. «Νησιά του μυστηρίου», όπως ονομάζονται, 10 από αυτά συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τα πιο εντυπωσιακά… άγνωστα νησιά του πλανήτη Γη, που δεν τα ξέρει κανείς (ή έστω, λίγοι τα γνωρίζουν) αλλά όλοι θα ήθελαν να τα μάθουν. Ο λόγος; Νομίζω οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους…
ΔΕΙΤΕ ΤΑ 5 ΠΡΩΤΑ

1. Ulleungdo, Νότια Κορέα
«Νησί χωρίς μόλυνση, φίδια και κλέφτες»! Έτσι είναι γνωστό το Ulleungdo Island ανάμεσα στους Νοτιο-Κορεάτες, οι οποίοι το επιλέγουν μετά μανίας, ειδικά όσοι επιθυμούν διακοπές… περιπέτειας. Ένας απλός παράδεισος επί της γης, βρίσκεται ανάμεσα στη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία και είναι ένα ιδανικό μέρος κυρίως για όσους λατρεύουν την πεζοπορία κατά μήκος των ακτών αλλά και τις δροσερές βουτιές σε καταγάλανα νερά.
2. Torres Strait Islands, Αυστραλία
Περισσότερα από 100 νησιά αποτελούν τα νησιά Torres Strait, που εκτείνονται από τη χερσόνησο Cape York Peninsula στην Αυστραλία φτάνοντας μέχρι τα σύνορα με την Παπούα Νέα Γουινέα. Όμως, μόνο τρία από τα νησιά Torres Strait «δέχονται» τουρίστες, ενώ τα υπόλοιπα κατοικούνται από ντόπιους. Καθένα από τα Torres Strait Islands έχει μοναδικούς πολιτισμούς και γλώσσες, ενώ οι φυσικές ομορφιές απλώς… κόβουν την ανάσα!
3. Yaeyama Islands, Ιαπωνία
Τα Νησιά Yaeyama, μαζί με τα Miyako και Okinawa Islands αποτελούν τα τρία βασικά νησιωτικά συμπλέγματα των Νήσων Okinawa. Τροπική βλάστηση, εντυπωσιακές παραλίες, καταδύσεις αλλά και παραδοσιακός τρόπος ζωής κάνουν τα νησιά αυτά έναν από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς για απόδραση, ειδικά για όσους επιθυμούν να ξεφύγουν από την πολύβουη ζωή στις μητροπόλεις της Ιαπωνίας.
4. Socotra Island, Υεμένη
Άγνωστο νησί στους περισσότερους με απόκοσμο περιβάλλον αλλά και «θησαυρός» της βιοποικιλότητας, καθώς εδώ θα συναντήσει κανείς χιλιάδες ζώα και φυτά που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στη Γη. Παραλίες με λευκή άμμο και γαλάζια νερά ολοκληρώνουν και με το παραπάνω ένα απίθανο ταξίδι στην περιπέτεια!
5. Iles du Salut, Γαλλική Γουιάνα
Βρίσκεται στον Ατλαντικό Ωκεανό, σε μικρή απόσταση από τις βόρειες ακτές της Λατινικής Αμερικής, και αποτελείται από τρία βασικά νησιά: Royale, Saint-Joseph και Diable – το περίφημο «νησί του Διαβόλου» το οποίο υπήρξε από το 1852 έως το 1946 φυλακή για πολιτικούς κρατουμένους, μεταξύ των οποίων και ο Ντρέιφους. Αρχικά ολόκληρη η συστάδα ονομαζόταν IIes du Diable, ενώ μετά το 1946 επικράτησε η ονομασία Iles du Salut. Διακρίνεται για τις κατάφυτες εκτάσεις και τον εντυπωσιακό βυθό, ιδανικός για τους λάτρεις των καταδύσεων.
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr