Κόψτε το κάπνισμα και... κερδίστε σε 10 σημεία!

Πόσες φορές προσπαθήσατε να σταματήσετε το κάπνισμα; Εμείς σας δίνουμε 10 χρυσούς λόγους για να το κάνετε... 7 στους 10 καπνιστές λένε ότι θέλουν να κόψουν το τσιγάρο, χωρίς ωστόσο όλοι να το καταφέρνουν, και 3 στους 10 δηλώνει ότι δε θέλει να το κόψει γιατί θεωρεί ότι δε θα του συμβεί κάτι ή γιατί του αρέσει. Πολλοί που κόβουν αυτή την κακή συνήθεια δεν καταφέρνουν να πειθαρχήσουν τον οργανισμό τους και μετά από μέρες ή μήνες ξεκινούν και πάλι τοκάπνισμα. Το lifezone θα σας παρουσιάσει τα 10 κέρδη που θα αποκομίσει ο οργανισμό σας αν καταφέρετε και σταματήσετε μια για πάντα το κάπνισμα. Μετά η επιλογή δική σας...

1. Το προσδόκιμο ζωής μπορεί να αυξηθεί πάνω από 10 χρόνια σε σχέση με αυτό που θα ζούσατε αν συνεχίζατε το τσιγάρο. Στην ηλικία των 50 χρόνων ο κίνδυνος θνησιμότητας μειώνεται με τη διακοπή του καπνίσματος εντός των 15 επομένων ετών κατά 50%

2. Οι πιθανότητες να μην πάθετε εγκεφαλικό τριπλασιάζονται, οι πιθανότητες να μην πάθετε έμφραγμα διπλασιάζονται ενώ οι πιθανότητες να μην εκδηλώετε καρκίνο των πνευμόνων είναι 20 φορές μεγαλύτερες.

3.Μειώνεται σημαντικά η ανάγκη του οργανισμού σας για κρέας. Ο οργανισμός στην προσπάθεια του να απομακρύνει τηνικοτίνη του τσιγάρου θέλει νιασίνη που βρίσκεται στα κρέατα. Μετά τη διακοπή του καπνίσματος ο οργανισμός δεν το έχει ανάγκη. Κόβετε το τσιγάρο λοιπόν αλλά και καταναλώνετε λιγότερο κρέας που η υπερβολική του κατανάλωση δεν είναι και υγιεινή.

4. Τα δόντια σας θα γίνουν πιο υγιή, δε θα έχετε ουλίτιδα και η αναπνοή σας θα είναι πολύ πιο ευχάριστη αφού θα εξαφανιστεί η άσχημη μυρωδιά που προκαλεί το τσιγάρο.

5. Ο ενοχλητικός βήχας θα γίνει πια παρελθόν όπως και τα "γατάκια" στο στήθος ενώ και το συνάχι τους χειμερινούς μήνες θα μειωθεί σημαντικά.

6. Θα αποφεύγετε πια τους πολλούς καφέδες που σας προκαλούν υπερένταση και νεύρα αλλά και κούραση που προκαλεί το κάπνισμα. Ακόμη θα μειώσετε σημαντικά τους έντονους πονοκεφάλους και ημικρανίες.

7. Το σεξ θα γίνει πιο διασκεδαστικό και συχνό χωρίς να σας κουράζει. Με το κόψιμο του τσιγάρου μειώνονται δραστικά και οι πιθανότητες να παρουσιάσει ένας άνδρας ανικανότητα μετά τα 50.

8. Θα δείχνετε τουλάχιστον 10 χρόνια νεότεροι. Το τσιγάρο δημιουργούσε ζημιά στο δέρμα σας δείχνοντας το θαμπό και κουρασμένο. Προκαλούσε ρυτιδες και το αφυδάτωνε. Για παράδειγμα ένα άτομο ηλικίας 45 ετών αν καπνίζει 2 πακέτα τσιγάρα την ημέρα μπορεί να μοιάζει στους υπόλοιπους περίπου 55 ετών.

9. Το χειμώνα δεν θα κρυώνετε τόσο εύκολα αφού η θερμοκρασία του σώματος σας έχει επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα. Όταν κάποιος καπνίζει τα άκρα του έχουν τουλάχιστον 3 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία επειδή τοκυκλοφορικό δε λειτουργεί σωστά.

10. Οι γεύσεις αλλά και οι μυρωδιές επανέρχονται. Θα απολαμβάνετε περισσότερο τις γεύσεις των φαγητών αλλά και η μύτη σας δε θα σας μπερδεύει πια.
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr