ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΕΡΠΝΗΣ ΤΗΣ Ε΄ΤΑΞΗΣ ΔΗΜ. ΔΗΜΗΤΡΙΤΣΙΟΥ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ
Μετά το δυσάρεστο γεγονός της παραβίασης του Γυμνασίου Τερπνής, η Ε΄τάξη του Δημοτικού Σχολείου Δημητριτσίου μας επισκέφτηκε σήμερα το πρωί στο Λαογραφικό Μουσείο και πραγματικά μας έφτιαξε τη διάθεση. Σήμερα Πέμπτη 18 Μαΐου που είναι και η ημέρα και νύχτα μουσείων. Δέκα πέντε περίπου παιδάκια με τη δασκάλα τους κ. Βάσω, την υπεύθυνη του προγράμματος Μουσειακής αγωγής για το σύλλογο κ. Χρυσή Παπαλοπούλου και τη σχολική σύμβουλο  κ. Γρέζιου Εριφύλη. Πλησιάζοντας στο σύλλογο γέμισε όλη η πλατεία από χαρούμενες φωνούλες. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν και άκουσαν ενδιαφέροντα πράγματα από την κ. Παπαλοπούλου για το Μουσείο, ενώ με τις ερωτήσεις τους οι μικροί δημοσιογράφοι συνέλεξαν στοιχεία, ώστε να τα αποτυπώσουν στην εφημερίδα του σχολείου τους που θα κυκλοφορήσει σε μικρό διάστημα. Στο Μουσείο τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να δουν πλήθος αντικειμένων και φωτογραφιών παλαιοτέρων χρόνων, να ακούσουν αλλά και να ψάξουν να βρουν μόνα τους πολλές πληροφορίες για τη ζωή των ανθρώπων στην παλιά Τερπνή, να δουν παραδοσιακά παιδικά παιχνίδια. Λόγω της παραβίασης των εγκαταστάσεων του Γυμνασίου δεν μπόρεσε να συνεχιστεί το πρόγραμμα της μουσειακής αγωγής στην Τερπνή και στο χώρο του Γυμνασίου όπως είχε προγραμματιστεί. Τα παιδάκια μετά την ξενάγησή τους και τη φιλοξενία στο σύλλογο επέστρεψαν στο Δημοτικό Δημητριτσίου, όπου μέσα από το παιχνίδι και τη διασκέδαση θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τη ζωή των ανθρώπων παλαιότερων εποχών. Πήραν μαζί τους κάποια αντικείμενα από το μουσείο αλλά και πολλά παραδοσιακά παιχνίδια που κυρίως εντυπωσίασαν και τράβηξαν περισσότερο την προσοχή των παιδιών, ώστε να συνεχιστεί το πρόγραμμα της μουσειακής αγωγής. Εκεί στο δημοτικό θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν ξανά για όλα αυτά που είδαν στο Λαογραφικό, να παίξουν με τα παιχνίδια και να υποδυθούν ρόλους ώστε να βιώσουν στην πράξη το πώς ήταν να ζει κανείς στην εποχή εκείνη. Και όλα αυτά στο δικό τους οικείο περιβάλλον του σχολείου, ευχάριστο για τα παιδιά με ειδικά διαλεγμένες γι αυτό το σκοπό δραστηριότητες από την υπεύθυνη μουσειακής αγωγής κ. Παπαλοπούλου Χρυσή.



Φεύγοντας το Δ.Σ χάρισε στις τρεις εκπαιδευτικούς από ένα βιβλίο "Η ΤΕΡΠΝΗ". Σε λίγο καιρό ο Δήμος μας θα προσφέρει το βιβλίο στις βιβλιοθήκες όλων των σχολείων του Δήμου Βισαλτίας.






Να ευχαριστήσουμε τον κ. Παπαγεωργίου Γεώργιο για την κατασκευή παραδοσιακών παιχνιδιών και τον κ. Γιαχιά Βαγγέλη για τη βοήθεια. Όσο για την κ. Χρυσή Παπαλοπούλου η συνεργασία με το σύλλογο είναι καταπληκτική και ανεκτίμητη. 
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr