Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012

Πανελλαδικές: Πανωλεθρία στη Φυσική

Πανελλαδικές 2012: Πανωλεθρία στη Φυσική

Απογοητευτικά είναι τα πρώτα στατιστικά στοιχεία για τις επιδόσεις των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων στη Φυσική Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης... για τα θέματα της οποίας σηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων.
Τους αρχικούς υπολογισμούς των βαθμολογητών ότι τουλάχιστον το 80% των υποψηφίων έχει γράψει κάτω από τη βάση, επιβεβαιώνει σήμερα και η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, βάσει στατιστικών στοιχείων από τέσσερα βαθμολογικά κέντρα.
Ο μέσος όρος βαθμολογίας κυμαίνεται μεταξύ 6,5 και 8 για τους υποψήφιους της τεχνολογικής κατεύθυνσης και μεταξύ 8 και 9,5 για αυτούς της θετικής.
Μόλις το 7% των υποψηφίων της τεχνολογικής και το 10% των υποψηφίων της θετικής απάντησε σωστά στο επίμαχο θέμα Γ4.
Αντίστοιχα το θέμα Δ4, που θεωρήθηκε πολύ υψηλής δυσκολίας, απαντήθηκε από το 1% των υποψηφίων της θετικής, ενώ κανείς δεν το έλυσε από αυτούς που έχουν επιλέξει την τεχνολογική κατεύθυνση.
Χαμηλές επιδόσεις και στα Μαθηματικά
Χαμηλές επιδόσεις καταγράφονται και στα γραπτά των υποψηφίων που διαγωνίστηκαν στα Μαθηματικά, ωστόσο, σύμφωνα με τους βαθμολογητές, τα ποσοστά των βαθμολογιών κάτω από τη βάση είναι χαμηλότερα από τα αντίστοιχα της Φυσικής.

Εν αναμονή μεγάλης πτώσης των βάσεων
Μεγάλη πτώση των βάσεων αναμένεται, κατά πάσα πιθανότητα, σε όλα τα επιστημονικά πεδία, ενώ δεν αποκλείεται ο πήχης για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση να κατέβει εξαιρετικά και σε περιζήτητες σχολές.
«Τώρα έχουμε δάκρυα, αλλά τον Αύγουστο θα έχουμε γέλια», ανέφερε χαρακτηριστικά βαθμολογητής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: