Το λιμάνι της Λέσβου νοικιάστηκε σε Τούρκους για 40 χρόνια

Σε τουρκική εταιρεία ενοικιάστηκε το τουριστικό λιμάνι της Λέσβου με σύμβαση που έχει διάρκεια 40 ετών. Όπως επισημαίνεται από στρατιωτικούς κύκλους, η κίνηση αυτή είναι.... εις βάρος της ασφάλειας της Λέσβου αλλά και της άμυνας των νησιών του Αν. Αιγαίου αφού νότια της Λέσβου βρίσκεται η ναυτική βάση των αποβατικών της Τουρκίας στην Foca.

Η μίσθωση της μαρίνας υπογράφηκε πριν λίγες ημέρες από τον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Πέτρο Αλιβιζάτο με την ανάδοχο κοινοπραξία των εταιρειών KAE με τη διακριτική επωνυμία Folli Follie Group & Setur Servis Turistik που εκπροσωπείται από τους Γεώργιο Κουτσολιούτσο Πρόεδρο Μαρίνας Μυτιλήνης Α.Ε. και İbrahim Tamer Haşimoğlu, Αντιπρόεδρο Μαρίνας Μυτιλήνης.

Ο Π. Αλιβιζάτος υπέγραψε την κατακύρωση του διαγωνισμού, με ετήσιο μίσθωμα 250.000 ευρώ για την παραχώρηση του Τουριστικού Λιμένα Μυτιλήνης, για 40 χρόνια. Όπως δήλωσε: «Η υπογραφή της σύμβασης αυτής αποτελεί γεγονός μεγάλης σημασίας, αφού είναι ένα μεγάλο βήμα στην τουριστική ανάπτυξη όχι μόνο της Λέσβου, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας. Υπάρχει πραγματική ανάγκη για διαρκή αναβάθμιση των τουριστικών υποδομών, μέσα στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη».

afipnisoy.blogspot.com
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr