10η ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ

Δείτε περισσότερα στην ιστοσελίδα της Μαθητιάδας ΕΔΩ

Ι’ ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ – «10 χρόνια κι’ όμως η φλόγα συνεχίζει…»

Συνέντευξη τύπου δόθηκε στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης με θέμα την Ι’ ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ – «10 χρόνια κι’ όμως η φλόγα συνεχίζει…», από τους συνδιοργανωτές της, τον εκπρόσωπο του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, κ. Σφελινιώτη, τον Δήμαρχο Αμφίπολης κ. Βογιατζή και τον Πρόεδρο της Μαθητιάδας κ. Σέμκο.
Και οι τρεις ομιλητές τόνισαν τη σπουδαιότητα του γεγονότος, αναφέρθηκαν στις οικονομικές κυρίως δυσκολίες που αντιμετώπισαν, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη συνέχισης του θεσμού που δίνει ελπίδα στη νεολαία μας έστω και υπό αυτές τις αντίξοες συνθήκες που βιώνει όλη η Ελλάδα καθώς και την ανάγκη στήριξής του από το κράτος ενώ, ο Πρόεδρος της Μαθητιάδας ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τους 200 περίπου εθελοντές που χωρίς τη συμμετοχή τους δεν θα ήταν δυνατή η πραγματοποίηση της Ι’ Μαθητιάδας, όπως άλλωστε και όλων των προηγούμενων που έγιναν από το 2002 έως σήμερα.
Σήμερα στις 11.00 το πρωί θα γίνει η Αφή της Φλόγας της Ι’ Μαθητιάδας που θα ανάψει στο Αγίασμα του Αγίου Γεωργίου και από εκεί μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου, συνοδευόμενοι από εθελοντές και με βάση το τελετουργικό της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, θα την ταξιδέψουν περνώντας από πλατείες, εκκλησίες, δρόμους και σοκάκια του χωριού, γιορτάζοντας και μεταφέροντας το μήνυμα της έναρξης της Ι΄ Μαθητιάδας.
Η μέρα θα κλείσει με την Τελετή έναρξης στις 8.30μ.μ.
Γιατί μπορεί οι δυσκολίες να ήταν πολλές σ’ αυτά τα 10 χρόνια κι’ όμως η φλόγα συνεχίζει…
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr