Αναβίωση των πρώτων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας!


Περισσότεροι από 30.000 μαθητές έζησαν την αναβίωση των πρώτων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, δίνοντας το θερμό παρόν τους στην ημερήσια εκδήλωση με τίτλο "1οι Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες - Αθήνα 6 Απριλίου 1896", που πραγματοποιήθηκε σήμερα...
Παρασκευή 6 Απριλίου 2012, στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος "Ημέρα Ολυμπιακής Παιδείας". Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Αττικής και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας , Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.
Η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Άννα Παπαδημητρίου – Τσάτσου , η οποία απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού, υπογράμμισε:
«Η διοργάνωση των 1ων Ολυμπιακών αγώνων του 1896 υπήρξε γεγονός υψίστης σημασίας. Στην Αθήνα ξαναγεννήθηκαν τα ιδανικά του Ολυμπισμού: η συνεργασία, η φιλία , η συμμετοχή, η αρμονική συνύπαρξη διαφορετικών πολιτισμών, το ιδανικό της ειρήνης και της κατανόησης μεταξύ των λαών, οι αρχές του «ευ αγωνίζεσθαι» και της ισότητας των ευκαιριών. Η σημερινή αναβίωση των 1ων σύγχρονων Ολυμπιακών αγώνων, που πραγματοποιείται από την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, μας δείχνει το δρόμο, για το πώς μπορούμε να πετύχουμε τα «ακατόρθωτα»: τόσο σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο, όπως ήταν η επιτυχής και λαμπρή διοργάνωση των 1ων Σύγχρονων Ολυμπιακών αγώνων, όσο και σε ατομικό , όπως ήταν η ‘εθνική νίκη’ του Σπύρου Λούη ενός άγνωστου αγρότη από το Μαρούσι, που ενθουσίασε περισσότερο από οτιδήποτε τα δυο τρίτα των κατοίκων της Αθήνας, που βρέθηκαν σ’ αυτό εδώ το στάδιο».

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, αφού υπενθύμισε ότι οι Πρώτοι Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες διεξήχθησαν πριν από 116 χρόνια στο Καλλιμάρμαρο, τόνισε μεταξύ άλλων ότι, ο αθλητισμός βοηθά στην απόκτηση ήθους, υγείας και διδάσκει τον σεβασμό στον αντίπαλο, ενώ ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής

Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος υπογράμμισε ότι μόνο μέσα από τη διάδοση των Αξιών των Ολυμπιακών Αγώνων θα δώσουμε τις σωστές αξίες στα παιδιά μας.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός,οι Αντιπεριφερειάρχες κα Σταυρούλα Δήμου, κ. Δημήτρης Κατσικάρης, κ. Κων/νος Μανιάτης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας της ΕΟΕ, Σπύρος Ζαννιάς, μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και πλήθος κόσμου.
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr