Ο πάγος «ένοχος» για πονοκέφαλο

Σε όλους μας αρέσουν τα παγωτά, αλλά επειδή ο πονοκέφαλος δεν είναι τόσο αγαπητός, θα πρέπει να τα καταναλώνουμε πιο αργά, ώστε να...
δώσουμε χρόνο στον εγκέφαλο να συνηθίσει την «κρυάδα» και να μην μας προκαλέσει ημικρανίες.

Τα αποτελέσματα των μελετητών από ΗΠΑ και Ιρλανδία, ότι η κατανάλωση των προιόντων μπορεί να προκαλέσει οδυνηρό πονοκέφαλο, είναι πιθανό να οδηγήσουν σε νέες θεραπείες κατά της ημικρανίας.

Σύμφωνα με έρευνες, η παγωμένη τροφή ή το παγωμένο ποτό προκαλούν απότομα αυξημένη ροή αίματος σε μία μεγάλη αρτηρία του εγκεφάλου που βρίσκεται πίσω από τα μάτια στο κέντρο του εγκεφάλου και αυτή η διαστολή στη συνέχεια επιφέρει τον πονοκέφαλο. Ο πόνος υποχωρεί, όταν περιορίζεται και πάλι η ροή του αίματος και η αρτηρία επανέρχεται στην αρχική διάμετρό της.

Κι αυτό συμβαίνει επειδή ο εγκέφαλος είναι τόσο ζωτικό όργανο, πολύ ευαίσθητος στις αλλαγές της θερμοκρασίας. Όταν αντιληφθεί ότι κάτι παγωμένο εισάγεται ξαφνικά στον οργανισμό, τότε απότομα, ως αυτοάμυνα, διαστέλλονται οι αρτηρίες και αυξάνεται η ροή του αίματος για να διατηρηθεί ζεστός ο εγκέφαλος. Όμως επειδή το κρανίο έχει δεδομένη και περιορισμένη δομή, η απότομη αύξηση στην κυκλοφορία του αίματος στο εσωτερικό του, αυξάνει την ενδοκρανιακή πίεση και προκαλεί πονοκέφαλο.
pinnokio.gr
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr