ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΜΕ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΙΤΑΓΩΝ

Δικαίωμα συμμετοχής στη Δράση και εγγραφής  στο Μητρώο Ωφελουμένων έχουν οι άνεργοι, που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, ανεξάρτητα αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι. 
Οι Ωφελούμενοι δεν επιτρέπεται να έχουν παρακολουθήσει το τελευταίο  ημερολογιακό έτος ή να παρακολουθούν άλλο πρόγραμμα κατάρτισης, που οδηγεί σε πιστοποίηση βασικών δεξιοτήτων ΤΠΕ. 
Η συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης είναι υποχρεωτική για τους Ωφελούμενους. 
Τα ΚΕΚ θα υποβάλλουν  ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στην παρούσα διαδικασία, από τη  Δευτέρα 9 Απριίου 2012 έως τις 25 Μαίου 2012 και καθ’ όλη τη διάρκεια υλοποίησης της δράσης, στην ειδική ιστοσελίδα της δράσης (http://www.voucher.gov.gr).
Ο αριθμός των Ωφελουμένων που θα συμμετέχουν στα προγράμματα κατάρτισης, σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, ανέρχεται περίπου σε 18.332 άτομα.
 Κάθε Ωφελούμενος θα παραλάβει Επιταγή Κατάρτισης οικονομικής αξίας 700 ευρώ, η οποία ενσωματώνει την αμοιβή του ΚΕΚ για τις υπηρεσίες που παρέχει, καθώς και για τις υπηρεσίες πιστοποίησης των γνώσεων.
Κάθε Ωφελούμενος, αφού ολοκληρώσει το πρόγραμμα κατάρτισης  και κατόπιν συμμετοχής του στη διαδικασία   πιστοποίησης των δεξιοτήτων του, δικαιούται να λάβει εκπαιδευτικό επίδομα, το οποίο έχει συνολική αξία πεντακόσια (500) ευρώ.
Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού” και ο  συνολικός προϋπολογισμός του  ανέρχεται (συμπεριλαμβανομένων και των εκπαιδευτικών επιδομάτων) σε 22.000.000 €.
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στην ειδική ιστοσελίδα της δράσης (http://www.voucher.gov.gr), καθώς και στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ  (http://www.oaed.gr).
Δείτε  την σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που δημοσιοποίησε ο Ο.Α.Ε.Δ ΕΔΩ


ΠΗΓΗ: ΚΕΚ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ τηλ 2320025099 ΤΕΡΠΝΗ
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr