Η φύση και τα αφροδισιακά της

Τα αφροδισιακά φυτά που υπάρχουν στην φύση και δεν τα γνωρίζουμε... Το ελιξίριο του έρωτα ή η πηγή της νεότητας;
Σκεφτήκατε ποτέ εάν σας έκαναν αυτή την ερώτηση τι από τα δύο θα διαλέγατε; Εγώ σίγουρα θα ήθελα και τα δύο! Η φύση έχει φροντίσει για τα πάντα άρα γιατί να μην έχει επιμεληθεί και γι’αυτό… τι πιο όμορφο; Να μένεις πάντα νέος έχοντας πολύ όρεξη για έρωτα!
Ο λόγος αυτός γίνεται για τα αφροδισιακά φυτά που υπάρχουν στην φύση και εμείς δεν τα γνωρίζουμε. Ένα από αυτά είναι τοΜελισσόχορτο ή Μελισσοβότανο ή ακόμα και Μελισσάκι, για το οποίο, από τα παλιά χρόνια πίστευαν ότι σταματάει τα γηρατειά και μπορεί και θεραπεύει την σεξουαλική ανικανότητα. Μοιάζει με την μέντα και μυρίζει σαν το λεμόνι και γι’αυτό προσελκύει τις μέλισσες από όπου πήρε και το όνομα του.
Λέγεται ότι κάποιος John Hussey που έζησε στην Αγγλία το έπινε κάθε πρωί σε τσάι, το οποίο το γλύκαινε με μέλι και έζησε μέχρι την ηλικία των 116 ετών. Είναι ένα σωματικό και πνευματικό διεγερτικό. Είναι εφιδρωτικό, τονωτικό, καταπραϋντικό και ανακουφίζει τους πόνους τις δυσεντερίας, των δοντιών και των αυτιών. Με πλύσειςείναι ευεργετικό στο δέρμα ενώ σε μορφή αλοιφής δρα κατά των ρευματισμών και των πληγών εξωτερικά. Σαναφέψημα χρησιμοποιείται κατά της δυσπεψίας, της ξινίλας, της κακοσμίας του στόματος και της αναπνοής.
Δεν είναι τυχαίο ότι αυτό το φυτό στην αρχαία Ελλάδα ήταν αφιερωμένο στην θεά Αρτέμιδα και πολλοί το θεωρούσαν ερωτικό γούρι.
Τον 17ο αιώνα οι Καρμελίτες καλόγριες το έφτιαχναν μέσα σε δυνατό λευκό κρασί, βάζοντας τις ανθισμένες κορυφές του μελισσόχορτου μαζί με φλούδες λεμονιού, Κορίανδρο, κανέλλα, γαρύφαλλα και μοσχοκάρυδο.
Ένα άλλο αφροδισιακό βότανο είναι ο Κορίανδρος το οποίο ήταν ένα από τα πιο γνωστά καρυκεύματα στους αρχαίους πολιτισμούς. Οι Καρμελίτες μοναχοί το χρησιμοποιούσαν για την παραγωγή του «Νερού του Κάρμελ». Τον 17ο αιώνα ήταν η λιχουδιά που πρόσφεραν με το κρασί ή το τσέρι.
Από την αρχαιότητα εκτιμούσαν τον Κορίανδρο για τις αφροδισιακές του ικανότητες όπως και τα περισσότερα φυτά αυτής της οικογένειας. Έχουν γίνει πολλές αναφορές σε ερωτικά βιβλία της Ανατολής και στον μεσαίωνα το χρησιμοποιούσαν για να φτιάχνουν ερωτικά φίλτρα και ποτά. Είναι ένα βότανο που στην Ελλάδα το χρησιμοποιούσαν για να τονώσει την ερωτική ενέργεια.
Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σαν αφέψημα (ένα κουταλάκι καρπούς κορίανδρου μέσα σε ένα φλιτζάνι με νερό, μετά από το γεύμα και αφού κατασταλάξει για δέκα λεπτά), σαν έγχυμα και σανσκόνη που πίνεται ανακατεύοντας μισό κουταλάκι μέσα σε νερό.
Επειδή σκέφτηκα ότι όλα αυτά καλά σας τα λέω αλλά πρέπει να έχετε και μια συνταγή που θα σας βοηθήσει (εκτός από το απλό το ρόφημα).
Κρασί με Μελισσόχορτο:
Υλικά: 60 γρ. φύλλα μελισσόχορτου, 15γρ. φύλλα και ανθισμένες κορυφές κράταιγου (Crataegus Oxyacanth L.), 1 λίτρο κόκκινο ξερό κρασί.
Εκτέλεση: Βάζουμε μέσα στο ξηρό κόκκινο κρασί τα 60γρ. μελισσόχορτο, τα 15γρ. από τις κορυφές του κράταιγου και τα αφήνουμε για 7 ημέρες. Αφού το φιλτράρετε το βάζετε μέσα στα μπουκάλια και το πίνετε μία ώρα πριν από το φαγητό.
Μην κάνετε υπερβολές γιατί η συγκεκριμένη συνταγή δεν θέλει υπερβολές (όχι πάνω από ένα ποτηράκι την ημέρα) και καλό είναι πριν δοκιμάσετε οτιδήποτε να ζητάτε την συμβουλή του ειδικού.
Επειδή όμως τα αφροδισιακά βότανα δεν είναι μόνο αυτά τα δύο που περιέγραψα αλλά πολλά ακόμη… θα επανέλθω με περισσότερα!
astrology
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr