Επιστρέφει η γρίπη!

Έξι σοβαρά περιστατικά γρίπης αλλά και έναν θάνατο καταγράφει τις τελευταίες εβδομάδες επίσημα το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).
Παρότι οι επικεφαλής του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι καθησυχαστικοί... και μιλούν για χαμηλά επίπεδα της γρίπης φέτος, δεν παύουν να είναι σε ετοιμότητα καθώς φαίνεται πως τα έξι σοβαρά κρούσματα τους έχουν ανησυχήσει.
Σύμφωνα με την Εβδομαδιαία Έκθεση Επιδημιολογικής Επιτήρησης της Γρίπης που εκδόθηκε στα 27 Ιανουαρίου 2012 από το ΚΕΕΛΠΝΟ,
κατά την εβδομάδα 16-22 Ιανουαρίου 2012 απεστάλησαν στα Εργαστήρια Αναφοράς Γρίπης συνολικά 21 κλινικά δείγματα.
Τα 5 (23,8%) από αυτά ήταν θετικά για ιούς γρίπης και συγκεκριμένα: 4 για ιό γρίπης τύπου Β και 1 για ιό γρίπης τύπου Α (Η3Ν2).
Μέχρι την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί έξι (6) σοβαρά περιστατικά εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης που χρειάστηκαν νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Μέχρι την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου στη χώρα μας έχει καταγραφεί ένας (1) θάνατος σε ασθενή με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη που νοσηλεύθηκε σε ΜΕΘ. Πρόκειται για εισαγόμενο κρούσμα όπως αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ. Πρόκειται για το βρέφος από τη Λιβύη που έχασε τη ζωή του στο Νοσοκομείο Παίδων από Η1Ν1 μετά από ολιγοήμερη νοσηλεία.

iatropedia.com
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr