ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΤΑΝΟΥΔΙΑ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΧΑΤΖΙΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝ.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΕΡΠΝΗΣ
Σκηνές από την παρέλαση στην Τερπνή της 17ης Φεβρουαρίου 2012 για την επέτειο της Μάχης στα Πλατανούδια με τους Βουλγάρους, όπου δυστυχώς μετά το κλείσιμο του Γυμνασίου Τερπνής και με λίγους μαθητές έγινε και ο κόσμος ήταν λιγότερος από ποτέ. Σίγουρα δεν έφταιγε το πολύ δυνατό κρύο που επικρατούσε. Η φιλαρμονική Τερπνής και οι μαθητές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο.
Και μη ξεχνάτε ποτέ πως μιλάμε για τη ΜΑΧΗ ΣΤΑ ΠΛΑΤΑΝΟΥΔΙΑ και όχι ΓΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ. Αυτό πιο πολύ για τα νεαρά παιδιά, οι μεγαλύτεροι πια το έχουμε εμπεδώσει.

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΕΡΠΝΗΣ
ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΕΡΠΝΗΣ
Επίσης βιντεοσκοπημένο υλικό  από την επιμνημόσυνη δέηση στα Πλατανούδια και την ομιλία για την ημέρα από τον εκπαιδευτικό του Δημοτικού Τερπνής κ. Χατζιαρόπουλο Παναγιώτη θα δημοσιεύσουμε τις επόμενες ώρες με τη βοήθεια του συλ Γονέων Δημοτικού και της προέδρου κ. Μπλιόγκαρα Νίκης.
Ακόμη μια υπέροχη πληροφορία που μάθαμε σήμερα ήταν ότι η ΣΤ΄ Δημοτικού Τερπνής έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Δημοκρατίας όπου τόνισε τη σπουδαιότητα της μάχης στα Πλατανούδια στην όλη έκβαση των γεγονότων του 1913 με τους Βουλγάρους και την ανακοπή των σχεδίων τους να φτάσουν και να καταλάβουν τη Θεσσαλονίκη και ζήτησαν η μάχη της Τερπνής να συμπεριληφθεί στα σχολικά βιβλία. Συγχαρητήρια στους μαθητές και στη δασκάλα τους κ. Σκαρλάτου Δήμητρα.
Στοιχεία της αποφασιστικής μάχης μας δίνει με υπέροχο τρόπο ο Δρ Σιαμάκης Κων/νος στο βιβλίο που εξέδωσε ο Πολιτιστικός  "ΤΕΡΠΝΗ". Διαβάστε ΕΔΩ

Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr