10 Χρόνια Γκουαντάναμο


Ήταν μία Τετάρτη όταν πριν από δέκα χρόνια Αμερικανοί στρατιώτες έφτασαν με στρατιωτικό αεροπλάνο στο Γκουαντάναμο με αλυσοδεμένους 20 κρατουμένους από τον πόλεμο... κατά της τρομοκρατίας που είχε ξεκινήσει η Αμερική. 

Η περιοχή αποτελείτε από τρία στρατόπεδα η οποία περιλαμβάνει το Echo, to Iguana Camp και το X-ray, το τελευταίο έχει κλείσει. Η όλη εγκατάσταση αναφέρετε συχνά ως G-bay η Gitmo από τα αρχικά GTMO, Γκουαντάναμο Ναυτική Βάση.


Στις 22 Ιανουαρίου του 2009 ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως ο Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα υπέγραψε εντολή για την αναστολή των εργασιών της στρατιωτικής επιτροπής του Γκουαντάναμο για 120 ημέρες και ότι το κέντρο κράτησης θα κλείσει εντός του έτους. Στις 29 Ιανουαρίου του 2009 ένα στρατιωτικό δικαστήριο του Γκουαντάναμο απέρριψε αίτηση του λευκού Οίκου για έκδοση του Αμπντ αλ Ραχίμ αλ Νασχίρ με την αιτιολογία πως κρατούμενοι των φυλακών του Γκουαντάναμο δεν μπορούν να εκδοθούν για να δικαστούν αλλού.


Η τελική έκθεση της επιτροπής για την λειτουργία του Γκουαντάναμο με ημερομηνία 22 Ιανουαρίου 2010 δημοσίευσε τα αποτελέσματα που αφορούσαν τους 240 κρατούμενους. Μόνο 126 κρατούμενοι θα μπορούσαν να μεταφερθούν σε άλλα καταστήματα κράτησης, 36 οι υποθέσεις τους ήταν εν εξελίξει, 30 είχαν μεταφερθεί εκεί υπό όρους από την Υεμένη για λόγους ασφαλείας και για 48 θεωρήθηκε πολύ επικίνδυνη η μεταφορά τους.


Σήμερα τον Ιανουάριο του 2012 δηλαδή 171 κρατούμενοι παραμένουν στο Γουαντάναμο
Μέχρι το 2008 υπήρχαν 4 νεκροί από αυτοκτονίες και εκατοντάδες απόπειρες αυτοκτονίας που έχουν δημοσιοποιηθεί. 




nyxtobaths.blogspot.com
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr