ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΡΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ

Ύστερα από πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Θερμών έγινε την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου μια ενημέρωση στο αμφιθέατρο του Λυκείου Νιγρίτας για τις προσπάθειες και τις ενέργειες που ήδη έχει κάνει ο σύλλογος προκειμένου να αξιοποιηθεί το γεωθερμικό πεδίο των Θερμών, το ξενοδοχείο που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις των λουτρών και να αναβαθμιστεί γενικότερα ο ιαματικός τουρισμός της περιοχής.
Τη μελέτη για τη βιωσιμότητα και αξιοποίηση των θερμών νερών έκαναν καθηγητές από τη Θεσσαλονίκη.
Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο κ. Δημήτρης Αηδόνης, καθηγητής Εφαρμογών, ο κ. Χρήστος Κεραμυδάς, μηχανολόγος Μηχανικός, ο κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, Νομικός και ένας καθηγητής οικονομικών.
Για να σας πουμε δυο λόγια ετοιμάζεται η δημιουργία Αστικού Συνεταιρισμού στον οποίο θα μπορεί να έχει ο καθένας μερίδα αξίας 200  €. Το κάθε άτομο θα μπορεί να αποκτήσει όχι πάνω από 6 μερίδες, έχοντας το δικαίωμα μιας μόνο ψήφου στη γενική συνέλευση, ανεξάρτητα από τον αριθμό των μερίδων του.
Ενα όνειρο που ο σύλλογος των Θερμών πιστεύει ότι θα ενισχυθεί όχι μόνο από τους κατοίους των Θερμών αλλά και απ΄ όλους τους κατοίκους του Δήμου. Και όχι μόνο αφού δίνει τη δυνατότητα κάτω από κάποιες προϋποθέσεις να αποκτήσουν μερίδες και όσοι έχουν σχέση με την περιοχή.
Ακολούθησε συζήτηση όπου οι ειδικοί έδωσαν απαντήσεις στα διάφορα ερωτήματα των παρευρισκομένων στο αμφιθέατρο και άκουσαν τις απόψεις τους.
Καλή επιτυχία στο εγχείρημα ευχόμαστε. Ελπίζουμε πως ο κόσμος της περιοχής θα ανταποκριθεί και θα στηρίξει την προσπάθεια.
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr