Το ΤΕΙ Σερρών θα υπολειτουργήσει και στη συνέχεια θα κλείσει;

Μήπως, βάση σχεδιασμού, το ΤΕΙ Σερρών θα υπολειτουργήσει και στη συνέχεια θα κλείσει;

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ:
Σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΤΕΙ Σερρών τα μαθήματα για το χειμερινό εξάμηνο 2011-12 θα ξεκινήσουν ΜΟΝΟ με μόνιμο Εκπαιδευτικό Προσωπικό. Δεν θα γίνει καμία ανάθεση σε έκτακτο Εκπαιδευτικό εφόσον το ΥΠΕΠΘ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ την πρόσληψη 45 εκτάκτων για τα 7 τμήματα του ΤΕΙ Σερρών (περικοπή 78 % σε σχέση με πέρυσι).

Οι πραγματικές ανάγκες, μετά την περικοπή ωρών και την σύμπτυξη τμημάτων είναι 120 έκτακτοι πλήρους ωραρίου ώστε να λειτουργήσει στοιχειωδώς το ΤΕΙ. (περικοπή 33 % σε σχέση με πέρυσι
λόγω οικονομικής κατάστασης ).

Δηλαδή το Υπουργείο απαιτεί από τους 200 Εκπαιδευτικούς της περσινής εκπαιδευτικής χρονιάς να μείνουν 45, ενώ η Διοίκηση να μείνουν 120.

Ως αποτέλεσμα της παραπάνω μεθόδευσης θα έχουμε την μερική λειτουργία του Ιδρύματος και την φοίτηση ΜΕΡΟΥΣ των σπουδαστών και ΟΧΙ ΟΛΩΝ. Δηλαδή ένας σπουδαστής δεν θα μπορέσει να παρακολουθήσει τα μαθήματα και τα εργαστήρια του εξαμήνου του, όπως άλλωστε δικαιούται.

Είναι γνωστό ότι το επίπεδο της παρεχόμενης Ανώτατης Εκπαίδευσης έχει ένα όριο αξιοπρέπειας των σπουδαστών και μια στάθμη της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Ο Σύλλογος σε συνεργασία με την Διοίκηση του Ιδρύματος προσπαθεί να συγκρατήσει την ολίσθηση της παρεχόμενης Παιδείας με κάθε δυνατό και κοινωνικά αποδεκτό τρόπο.

Τελικά πρέπει να αναρωτηθούμε όλοι μας: Μήπως, βάση σχεδιασμού, το ΤΕΙ Σερρών θα υπολειτουργήσει και στη συνέχεια θα κλείσει ;

Για το ΔΣ
 
Ο Πρόεδρος                                                Ο Αντιπρόεδρος
Γιάννης Προδρόμου                                 Γιώργος Μηλούσης

 
Μόνο 45 θέσεις στο ΤΕΙ Σερρών
Στα ΤΕΙ και τις ΑΣΠΑΙΤΕ δόθηκαν 1.300 θέσεις-πιστώσεις, που ισοδυναμούν με θέσεις απασχόλησης εννέα μηνών για πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού. Από αυτές οι 185 κατανέμονται στο ΑΤΕΙΘ, οι 90 στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, οι 57 στης Καβάλας και οι 45 στο Σερρών. Ήδη επιτροπή της συνόδου των προέδρων των ΤΕΙ έστειλε την περασμένη εβδομάδα επιστολή στην υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, στην οποία κάνουν λόγο για «ανοικτά ΤΕΙ σε μη-λειτουργία» λόγω των περικοπών σε δαπάνες και προσωπικό. «Οι πρόεδροι των ΤΕΙ δεν μπορούν να υπογράψουν συμβάσεις για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών τους, όταν αυτές αντιστοιχούν σε πολλαπλάσιο αριθμό από αυτόν που καθορίστηκε (1.300)», αναφέρουν, συμπληρώνοντας ότι έχουν ζητήσει εκτάκτως συνάντηση μαζί της, ώστε να δοθεί λύση στα οξύτατα προβλήματα. Γι’ αυτό το λόγο το ΤΕΙ Αθήνας απειλεί με αναστολή λειτουργίας του.
Εν τω μεταξύ χθες ξεκίνησαν τα μαθήματα στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης με μειωμένο έκτακτο προσωπικό κατά 60%. «Αναγκαστικά στα εργαστηριακά μαθήματα θα γίνουν μεγάλα τμήματα και η ποιότητα της εκπαίδευσης θα είναι μειωμένη», σημείωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΑΤΕΙΘ Παύλος Καρακολτσίδης.
http://www.myserres.gr
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr