ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΤΕΡΠΝΗΣ ΣΤΟ ΧΡΥΣΟΧΩΡΙ ΚΑΒΑΛΑΣ

Ο Πολιτιστικός Τερπνής εμφανίστηκε χθες Δευτέρα στις πολιτιστικές εκδηλώσεις Χρυσοχωρίου Χρυσούπολης Καβάλας. Το ταξίδι προς τον προορισμό μας καταπληκτικό, μια και μπροστά μας σε όλη τη διαδρομή έλαμπε ένα τεράστιο ολόγιομο φεγγάρι, που καθρεφτιζόταν στα καταγάλανα νερά της θάλασσας.
Η πρώτη εντύπωση όταν φτάσαμε εξαιρετική  αφού αντικρίσαμε μια κατάμεστη πλατεία από κόσμο, σε ένα χωριό αντίστοιχο πληθυσμιακά με την Τερπνή. Το Δ.Σ του τοπικού συλλόγου νεαρά σε ηλικία άτομα, ιδιαίτερα φιλικά και φιλόξενα, πολύ δραστήρια, μια και οι περισσότεροι είναι νέα μέλη στο Δ.Σ, με μεγάλη διάθεση όπως οι ίδιοι μας είπαν να προσφέρουν στην παράδοση και τον πολιτισμό. Αφορμή των πανηγυρικών εκδηλώσεων στο Χρυσοχώρι, η γιορτή της ύψωσης του Τιμίου Σταυρού.
Εμφανίστηκε μέρος του τμήματος παραστάσεων, μια και λόγω απόστασης και μαθημάτων ήταν σχεδόν οι μισοί χορευτές, παρουσιάζοντας υπέροχους τοπικούς χορούς της Τερπνής συνδυασμένους με όμορφους διαλόγους από τις χορεύτριες Βάσω Δρουμπλή και Πασχαλία Δάρατζη, που έδιναν ταυτόχρονα και στοιχεία για την Τερπνή και την παράδοσή της.
Παρουσίαση έκανε η υπ. δημοσίων σχέσεων κ. Κασάπη Φανή και το φωτογραφικό ρεπορτάζ η γραμματέας  του συλλόγου, δημοσιογράφος κ. Βούλα Αγκαθά.
Ευχαριστούμε για την πρόσκληση τη γλυκύτατη χοροδιδάσκαλο κ. Πεντέρη Χριστίνα και φυσικά το σύλλογο Χρυσοχωριτών Χρυσούπολης Καβάλας.
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr