Φιμώνουν...3000 εφημερίδες Συλλόγων

Aπό 150 για παράδειγμα θα γίνουν 1500 € τα έξοδα αποστολής 

Του Παύλου Δωριάδη
Πάνω από 3000 εφημερίδες που εκδίδουν οι διάφοροι εθνικοτοπικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι της χώρας οδηγούνται σε... κλείσιμο από την απόφαση της κυβέρνησης , με το … «μεσοπρόθεσμου», να καταργήσει το μειωμένο ταχυδρομικό τέλος... Έτσι με το νέο Νόμο της Κυβέρνησης τα ταχυδρομικά τέλη μιας τρίμηνης ή δίμηνης έκδοσης ενός Συλλόγου … δεκαπλασιάζονται ! Αν δηλαδή μία εφημερίδα συλλόγου πλήρωνε 150€ για ταχυδρομικά τέλη, με το ειδικό καθεστώς μειωμένων τελών , τώρα θα πληρώνει 1500€, που σημαίνει ότι η εφημερίδα αυτή οδηγείται σε κλείσιμο.
Από την απόφαση αυτή εξαιρούνται μόνο οι ημερήσιες και οι εβδομαδιαίες εφημερίδες καθώς και τα έντυπα που έχουν ιδιοκτήτη που είναι μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου, δηλαδή όλα εκείνα τα έντυπα που έχουν κερδοσκοπικό χαρακτήρα.

Οι εφημερίδες των διαφόρων συλλόγων στηρίζονται στις συνδρομές των μελών τους για να καλύπτουν τα έξοδά τους και εκδίδονται με την αφιλοκερδή εργασία των Διοικήσεων των Συλλόγων και το μεράκι τους , ώστε να ενημερώνονται οι συγχωριανοί τους .

Αυτή η απόφαση που ενεργοποιείται από την 1η Αυγούστου, είναι πρωτόγνωρη στα χρονικά του τύπου και όπως έλεγε πολιτικός παράγων, ούτε η χούντα δεν το τόλμησε αυτό!

Η νέα ηγεσία του Υπουργείου Οικονομίας αλλά και οι βουλευτές από όλες τις περιφέρειας της χώρας πρέπει να ξαναδούν το θέμα με μεγαλύτερη ευαισθησία. Δεν θα γεμίσουν τα άδεια ταμεία, με μερικές χιλιάδες ευρώ, κλείνοντας εφημερίδες δεκαετιών και στερώντας την ενημέρωση των πολιτών από τα χωριά τους.

Είναι ένα έγκλημα κατα της ενημέρωσης των πολιτών που μπορούν να το προλάβουν.
http://bonitsapress.blogspot.com
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr