ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΕΙΡΩΣΕΙΣ ΖΩΩΝ ΜΕΧΡΙ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011



 Στις τρεις φορές που επισκεφτήκαμε το κυνοκομείο Σερρών στο διάστημα των τριών βδομάδων που ξεκίνησε το πρόγραμμα στειρώσεων των αδέσποτων ζώων, διαπιστώσαμε πόσο καλή δουλειά κάνουν οι κτηνίατροι που ήλθαν από το εξωτερικό για αυτή τη δουλειά και με πόση αγάπη φροντίζουν τα ζώα. Με πόσο πάθος ο φιλοζωικός σύλλογος Σερρών με την πρόεδρο κ. Κοντού Ζωή και τα υπόλοιπα μέλη συνέλεξαν όσα περισσότερα αδέσποτα μπόρεσαν από όλο το νομό για να τα στειρώσουν ή ακόμη και να τους προσφέρουν οποιαδήποτε βοήθεια  χρειαζόταν. Πολύ σημαντική και η προσφορά των εθελοντών που προσφέρουν όλο το διάστημα τις υπηρεσίες τους στα αδέσποτα και στο κυνοκομείο, ένα κυνοκομείο που κάνει πολύ σημαντική δουλειά, αλλά από την πρώτη ματιά καταλαβαίνεις πως έχει ακόμη πολλές ανάγκες ώστε να λειτουργήσει καλύτερα.
Πολλά συγχαρητήρια σε όλους για τα δείγματα πολιτισμού που επέδειξαν μέσω των ζώων στο νομό μας.
Το πρόγραμμα στειρώσεων ολοκληρώνεται σήμερα Παρασκευή 15 Ιουλίου.
Π.Σ. ΤΕΡΠΝΗΣ

Με στόχο την ολοκλήρωση 500 στειρώσεων από τον Φιλοζωικό Όμιλο Σερρών σε συνεργασία με το Δήμο Σερρών

Ολοκληρώνεται το πρόγραμμα στειρώσεων αδέσποτων ζώων στο Δήμο Σερρών
Ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ξεκίνησε και φέτος σε συνεργασία με το Δήμο Σερρών το πρόγραμμα στειρώσεων αδέσποτων ζώων από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό ETN (Europainscher Tier und Naturschutzbund), με στόχο την ολοκλήρωση 500 στειρώσεων έως 15/7/2011. Θυμίζουμε πως και πέρυσι από 30/5 έως και 15/6 πραγματοποιήθηκαν από τον ίδιο Οργανισμό,σε συνεργασία με τη Νομαρχία Σερρών, 409 στειρώσεις ζώων.Το πρόγραμμα αφορά σε στειρώσεις αδέσποτων ζώων του Καλλικρατικού Δήμου Σερρών, οπότε όποιος δημότης έχει τη δυνατότητα, μπορεί να περισυλλέξει και να προσκομίσει αδέσποτα ζώα τα οποία φροντίζει στο κυνοκομείο Σερρών τις εργάσιμες μέρες και ώρες, κατόπιν συνεννόησης με το Φιλοζωικό Όμιλο Σερρών, στο τηλέφωνο: 6970849083. Για τους ενδιαφερόμενους δημότες του διευρυμένου Δήμου Σερρών, ενημερώνουμε πως τα ζώα τα οποία προσκομίζουν δεν θα πρέπει να ταΐζονται πριν από την στείρωση.
Τονίζουμε επίσης, πως τα προγράμματα στειρώσεων και επανεντάξεων αδέσποτων ζώων στους χώρους από όπου περισυλλέχθηκαν είναι η μόνη νόμιμη διαδικασία που θα οδηγήσει στη βελτίωση και μακροπρόθεσμα στην επίλυση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων στο Δήμο μας.
Τέλος, με αφορμή το πρόγραμμα στειρώσεων που πραγματοποιείται στην πόλη των Σερρών, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς να αποταθούν για τη στείρωση αυτών στους ιδιώτες κτηνιάτρους του Δήμου μας, τακτοποιώντας την υποχρέωσή τους προς δικά τους κατοικίδια και συμβάλλοντας έτσι στη μη διαιώνιση του προβλήματος των αδέσποτων το οποίο προκύπτει από τις συνεχείς και ανεξέλεγκτες γεννήσεις των ζώων τους.
Φιλοζωϊκός σύλλογος Σερρών για ραντεβού για τις στειρώσεις 2321036960 

Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr