Λουκέτο στο σερραϊκό δημοτικό κανάλι Δίαυλο Ροδολίβους ;

Από εκπομπή της Τρίτης 7 Ιουνίου.


Στις 8/2/2011 Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Αμφίπολης και αποφάσισε τα εξής: Το κανάλι να γυρίσει στο Ροδολίβος και να μετατραπεί σε Α.Ε. ΤΊ ΑΛΛΑΞΕ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ;
Δείτε τι έλεγαν τότε οι δημοτικοί σύμβουλοι

Ο κ. Τσιρογιάνης Κωνσταντίνος είπε: «Το κανάλι έγινε το 1999 όταν αναλάβαμε εμείς σαν νέα Δημοτική Αρχή. Αν ένα κανάλι είναι ενημερωτικό έχει έξοδα που στον Δήμο φέρνουν οφέλη. Πρέπει να κρατήσουμε το κανάλι σαν εργαλείο να φτιαχτεί σωστά με διοίκηση και υπόλογος ο Διευθυντής, με ειδησεογραφικό τμήμα, με προμήθεια νέων μηχανημάτων, με καθαρή εικόνα σε όλα τα χωριά του Δήμου μας, να έχει προβολή μεγάλη. Με 2 ή 3 αναθέσεις έργου από το Δήμο δεν μπορεί να σωθεί το κανάλι. Αν δεν γίνει αυτό, το κανάλι θα κοστίζει και δε θα προσφέρει. Η μεταφορά αν γίνει στο Ροδολίβος χάνουμε προς τα έξω, γιατί δεν θα έχουμε διαφημίσεις, πρέπει να έχουμε στούντιο στις Σέρρες. Η κα Βίτσιου από το 2002 δεν πληρώθηκε αν και δούλευε στο κανάλι γιατί ποτέ δεν περίσσευαν χρήματα. Έως το 2003 είχαμε επιχορήγηση κατά 50% λιγότερα από ότι το 2004 και μετά. Η ίδια δεν πληρωνόταν γιατί προτιμούσε να πληρώνει οφειλές για το καλό του Σταθμού. Το 2005 και το 2006 είχαμε την μεγαλύτερη ακροαματικότητα για αυτό υπάρχει πίεση από τα άλλα κανάλια».
Ο κ.
Φράστανλης Στέργιος είπε: «Η άποψή μου είναι ότι δεν είναι εργαλείο το κανάλι. Αποδείχτηκε ότι οι πληρωμές στη Διεύθυνση δεν ήταν ότι καλύτερο. Συγνώμη που σας φέραμε αυτό το χρέος από το κανάλι, γιατί ήμουν Δημοτικός Σύμβουλος. Πρότασή μου είναι να μεταφερθεί το κανάλι στο Ροδολίβος όπως αποφασίστηκε και επί κου Κατσάρα. Αν δεν μεταφερθεί να κλείσει το κανάλι» .
Ο κ. Γάλλος Γεώργιος είπε: «Το κανάλι είναι μια επιτυχία της περιοχής, είναι εργαλείο, πρέπει να  είμαστε υπερήφανοι. Δεν υπάρχει περίπτωση να συμφωνήσω για το κλείσιμο του καναλιού. Ας μας κοστίσει περισσότερο. Η έδρα να είναι στο Ροδολίβος, αν δεν έρθει εδώ το κανάλι ας κλείσει. Ο Διευθυντής να πληρώνεται με ποσοστά από τις διαφημίσεις. Το κανάλι να είναι ειδικού τύπου και όχι ειδησεογραφικό  και να δούμε το τεχνικό μέρος και τον εξοπλισμό του καναλιού και να έχουμε κάλυψη σε εικόνα μεγαλύτερη. Ειδικό κανάλι πολιτισμού με λίγες ειδήσεις».
Ο Δήμαρχος πήρε το λόγο και είπε : «Επί της ουσίας, έχουμε μια επιχείρηση σοβαρή και έγινε ένα κανάλι, έχει ρόλο και πρακτικά προβλήματα. Οικονομικά κυρίως. Δεν πιστεύω ότι μπορεί να γίνει τηλεδιοίκηση. Αν το κανάλι είναι στην περιοχή μας, θα πρέπει να είναι κοντά μας, για να διοικηθεί σωστά, άρα πρέπει να έρθει εδώ το κανάλι. Υπάρχει ο αντίλογος ότι κάποιοι δεν θα έρθουν στις εκπομπές. Αυτό πρέπει να το δει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του καναλιού. Να προβάλει τον τόπο μας, τις επιχειρήσεις της περιοχής με διαφημίσεις. Το ότι δεν πληρώνονται οι εργαζόμενοι δεν γίνεται γιατί είναι όλα ανταποδοτικά. Πρέπει το κανάλι να είναι εδώ, κοντά μας, να βοηθήσουμε το νέο Δ.Σ. και να πάει μπροστά το κανάλι. Να δούμε αν έχει θετικά βήματα το κανάλι, αν όχι θα αποφασίσουμε εκ νέου για την τύχη του. Όποια κι αν είναι η απόφασή μας, θα είναι δική μας και θα την υλοποιήσουμε όλοι μαζί».
Ο κ. Κλώτσικας Θεοχάρης είπε : «Συμφωνώ με τον κ. Φράστανλη ότι έχει πολλά έξοδα το κανάλι αλλά θα πρέπει να γνωμοδοτήσει και η Επιτροπή Διαβούλευσης και ύστερα να αποφασίσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο».
Ο κ. Αγγέλου Ιωάννης είπε: «Έχει λειτουργικά πολλά έξοδα το κανάλι, που τρέχουν αν πάμε στη Δημόσια Διαβούλευση τα λειτουργικά έξοδα θα αυξηθούν».
Ο κ. Μελίτος Κωνσταντίνος είπε: «Το κόστος του καναλιού είναι μεγάλο. Αν έρθει εδώ δεν θα έχει κόστος συντήρησης αλλά θα μειωθούν οι διαφημίσεις. Αν έρθει εδώ θα προβάλει απλά την περιοχή, θα υποβαθμιστεί αν έρθει στο Ροδολίβος».
Ο κ. Τσιρογιάννης Κωνσταντίνος είπε: «Το κανάλι αν πει να πουληθεί, θα πιάσει πολλά χρήματα τώρα. Δεν είναι απαξιωμένο αλλά μπορεί να τα καταφέρει, αν μπει σε σωστό δρόμο».
Ο κ. Μελίτος Κωνσταντίνος ξαναπήρε το λόγο και είπε: «Πόσο κοστίζει αυτό το κανάλι? Με αυτό το κοστολόγιο μήπως μπορούμε να κάνουμε τίποτα καλύτερο? Να μείνει στις Σέρρες και να ανταγωνιστεί τους ιδιώτες».
Ο κ. Παπαδόπουλος Νικηφόρος είπε: «Έρχεται εδώ το κανάλι και αν δεν πάει καλά το ξανασυζητάμε».
Ο Δήμαρχος κ. Βογιατζής Γεώργιος απάντησε: « Η διοίκηση δεν γίνεται από απόσταση 53 χιλιομέτρων. Μας δίνει κάποια πλεονεκτήματα στις Σέρρες αλλά δεν μπορούμε να διοικήσουμε σωστά. Θα φέρουμε κόσμο και στην περιοχή μας αν έρθει εδώ».
Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση ,
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

α) Ομόφωνα να συνεχίσει να υπάρχει το κανάλι και να γίνει Α.Ε.
β) Κατά πλειοψηφία να έρθει το κανάλι στο Ροδολίβος.
Η μειοψηφία αποτελούμενη από τους κ.κ. Τσιρογιάνη Κωνσταντίνο, Παπαδόπουλο Ιορδάνη και Πατσιά Ελένη ψηφίζει το κανάλι να είναι και στο Ροδολίβος και στις Σέρρες.
Η μειοψηφία αποτελούμενη από τους κ.κ. Μελίτο Κωνσταντίνο, Κλώτσικα Θεοχάρη, Οικονόμου Χρυσή, Γαρούφα Βασίλειο και Παύλου Ανθή ψηφίζει να παραμείνει το κανάλι στις Σέρρες.
Η απόφαση αυτή πήρε αύξοντα αριθμό 66/2011.
Αφού αναγνώστηκε το πρακτικό αυτό υπογράφεται ως ακολούθως.


ΠΗΓΗ: serraia
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr