ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΤΡΙΨΑΝΑ

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΤΡΙΨΑΝΑ
κ. ΝΙΚΗ ΜΠΛΙΟΓΚΑΡΑ

ΥΛΙΚΑ(Για μία μερίδα)
· 3 κουταλιές της σούπας τραχανά
· 2 ποτήρια νερό
· Αλάτι
· Ελαιόλαδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο νερό που βράζει προσθέτουμε τον τραχανά και λίγο αλάτι. Βράζουμε για 8-10 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Σε μικρό τηγανάκι καίμε το λάδι και το προσθέτουμε στον τραχανά . Τρώμε ρίχνοντας μπουκιές μπαγιάτικο ψωμί μέσα στον τραχανά και συνοδεύουμε με παστό ή με ψάρι αλμυρό(κυρίως πλατάνα).
Το φαγητό αυτό ήταν το βασικό πρωινό του χειμώνα στο παστάλι.

Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr