15 απίστευτα κάστρα στον κόσμο



Παρά το γεγονός ότι έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για τον εξέχοντα στόχο της άμυνας, σήμερα, τα κάστρα μοιάζουν κάπως...εξωπραγματικές κατασκευές κατ ‘ευθείαν από το παραμυθένιο κόσμο. Από στερεά φρούρια σε ανατολίτικα φρούρια και ιδιαίτερα διακοσμητικά παλάτια, τα κάστρα είναι η σύνδεσή μας με το παρελθόν, όπου θρύλοι σε συνδυασμό με την ιστορία και την πραγματικότητα δένει με τον κόσμο των ξωτικών.


1. Hohenzollern Κάστρο. Γερμανία.



Αυτό το παραμυθένιο κάστρο βρίσκεται η ιστορική έδρα της
πρωσικής. Η προέλευσή του χρονολογείται από το Μεσαίωνα – χτίστηκε τον 11ο αιώνα, στη συνέχεια, καταστράφηκε ολοσχερώς το 1423 και ανακατασκευάστηκε το 1461.
Η θέα από το κάστρο που βρίσκεται στην κορυφή του όρους Hohenzollern (855 μ.) είναι τόσο εντυπωσιακό όπως το ίδιο το συγκρότημα. Το κάστρο βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα (30 μίλια) νότια της Στουτγάρδης, την πρωτεύουσα του κράτους της Βάδης-Βυρτεμβέργης.


2. Castle Howard. Αγγλία.



Αν και δεν μοιάζει με κάστρο,το Χάουαρντ είναι στην πραγματικότητα ένα αρχοντικό – μια ιδιωτική κατοικία της οικογένειας Χάουαρντ που διέμεινε στο συγκρότημα για περισσότερα από 300 χρόνια. Το σπίτι, που βρίσκεται στο North Yorkshire της Αγγλίας, είναι μία από τις μεγαλύτερες κατοικίες στη Μεγάλη Βρετανία. Η κατασκευή του ξεκίνησε στα τέλη του 17ου αιώνα και διήρκεσε περίπου 15 χρόνια. Ανάμεσα στα αξιόλογα χαρακτηριστικά του κάστρου είναι οι καταπληκτικοί κήποι και μια απέραντη έκταση του πάρκου που περιβάλλει όλο το συγκρότημα.


3. Alcázar της Segovia. Ισπανία.



Το Segovia Κάστρο, που βρίσκεται σε μια αρχαία πόλη της Segovia στην κεντρική Ισπανία, ξεκίνησε ως ένα αραβικό φρούριο του 12ου αιώνα. μοναδικό σχήμα της πλώρης του πλοίου καθιστά το φρούριο ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κάστρα της χώρας. Κατά το Μεσαίωνα το Αλκαζάρ ήταν βασικό φρούριο στην άμυνα της χώρας. Προφανώς, ήταν μια πηγή έμπνευσης για πολλά από τα κάστρα που παράγονται από την Walt Disney.


4. Himeji Κάστρο. Ιαπωνία.



Το Himeji Κάστρο, γνωστό και ως Λευκή Heron Κάστρο λόγω του εκπληκτικού λευκού εξωτερικό του, είναι ένα εντυπωσιακό συγκρότημα που αποτελείται από 83 ξύλινα κτίρια. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αμυντικά στοιχεία του κάστρου είναι ο λαβύρινθος των . Οι πύλες είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να αναγκάζουν τους εισβολείς να ταξιδέψουν στο σχήμα σπιράλ, που αντιμετωπίζει πολλά αδιέξοδα. Αρχικά χτίστηκε τον 14ο αιώνα και βρίσκεται στην περιοχή Kansai της Ιαπωνίας.


5. Κάστρο της Πράγας. Η Τσεχική Δημοκρατία.
Κάστρο της Πράγας.


Κάστρο της Πράγας, μια εικονική τοποθεσία της πρωτεύουσας της Δημοκρατίας της Τσεχίας, είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα κάστρα του κόσμου. Είναι περίπου 570 μέτρα σε μήκος, και το σχέδιό του αποτελεί κυριολεκτικά κάθε αρχιτεκτονικό στιλ της τελευταίας χιλιετίας, από τα γοτθικά Romanesque και μπαρόκ στοιχεία. Τα πρώτα κτίρια του συγκροτήματος εμφανίστηκαν ήδη από τον 9ο αιώνα.


6. Peleş Castle. Ρουμανία.
Castelu Peles, Sinaia, Ρουμανία.


Βρίσκεται σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία στα Καρπάθια Όρη της Ρουμανίας, το κάστρο Peles είναι πραγματικά ένα παραμύθι κατασκευής. Ξεκίνησε το 1873, η κατασκευή του συγκροτήματος ήταν αρκετά διεθνής επιχείρηση. Αυτό είναι το πώς η Βασίλισσα Ελισάβετ της Ρουμανίας χαρακτήρισε την φάση κατασκευής: «Οι Ιταλοί ήταν κτίστες, οι Ρουμάνοι ήταν κτίστες για βεράντες, οι Τσιγγάνοι είχαν κούληδες Αλβανοί και Έλληνες εργάστηκαν στην πέτρα, Γερμανοί και Ούγγροι ξυλουργοί Τούρκοι έκαιγαν τούβλο,μηχανικοί ήταν οι Πολωνοί και οι… τροχιστές πέτρας ήταν Τσέχοι. Οι Γάλλοι ήταν αρχιτέκτονες, …”. Προφανώς, υπήρχαν 14 γλώσσες που ακούγονταν μεταξύ των εργαζομένων.


7. Chambord Κάστρο. Γαλλία.
Chambord Κάστρο. 


Δεδομένου ότι το Chambord , επισήμως, χτίστηκε για να χρησιμεύσει μόνο ως ένα κυνήγιτικο στέκι, είναι αρκετά εντυπωσιακή κατασκευή. Αξίζει επίσης να αναφέρει ότι ο τόπος του κάστρου επιλέχτηκε από το βασιλιά Φρανσουά Ι, όπως επιθύμησε να είναι κοντά στην ερωμένη του, Claude Ροχάν, του οποίου το παλάτι βρισκόταν κοντά. Το κάστρο έχει 440 δωμάτια, 365 τζάκια,84 σκάλες , και είναι το μεγαλύτερο κάστρο στην κοιλάδα του Λίγηρα στη Γαλλία.


8. Κάστρο Neuschwanstein. Γερμανία.
Neuschwanstein Το βαυαρικό κάστρο. 


Το κάστρο, του οποίου η κατασκευή άρχισε το 1896, σχεδιάστηκε από τον Christian Jank, μια θεατρική σκηνογράφο και όχι αρχιτέκτονα, για τον Λουδοβίκου τουνδεύτερο της Βαυαρίας, που ανακηρύχθηκε παράφρων πριν από την ολοκλήρωση του κάστρου. Αυτό εξηγεί πολλά. Η αρχιτεκτονική, η θέση και το μέγεθος του Neuschwanstein είναι εντυπωσιακές και κάπως τρελές. Βρίσκεται σε ένα στιβαρό λόφο, στη νοτιοδυτική Βαυαρία, σήμερα, το κάστρο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της χώρας.


9. Κάστρο Corfe. Αγγλία.
Κάστρο Corfe, Dorset. 


Αν και τα ερείπια είναι το μόνο που απέμεινε από Κάστρο Corfe, η οχύρωση εξακολουθεί να είναι αρκετά μεγάλη και εντυπωσιακή. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην κομητεία του Dorset στο Isle of Purbeck, το κάστρο χρονολογείται από τον 9ο αιώνα. Θεωρείται, ωστόσο, ότι το Corfe θα μπορούσε να προκύψει πολύ νωρίτερα και ήταν μια ρωμαϊκή αμυντική τοποθεσία. Τα τμήματα τα οποία μπορείτε να δείτε σήμερα έχουν κατασκευαστεί τον 11ο αιώνα, και δύο αιώνες αργότερα, το φρούριο χρησιμοποιήθηκε ως βασιλική αποθήκη θησαυρού και φυλακή.


10. Ματσουμότο Κάστρο. Ιαπωνία.



Το Ματσουμότο Κάστρο είναι απολύτως εκπληκτικο ιαπωνικό κάστρο,βρίσκεται στην πόλη του Ματσουμότο, σε κοντινή απόσταση από το Τόκιο. Το κάστρο χτίστηκε το 1504 και σήμερα έχει καταγραφεί σαν ένας εθνικός θησαυρός της Ιαπωνίας. Ήταν σε χρήση μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα. Μετά την αποκατάσταση του Meiji το 1868, η νέα ιαπωνική κυβέρνηση αποφάσισε να κατεδαφίσει το κάστρο και να πωλήσει το ξύλο και το σίδερο (αυτή ήταν η μοίρα πολλών κάστρων στην Ιαπωνία κατά το χρόνο). Το Ματσουμότο διασώθηκε από τους τοπικούς πολίτες που το αγόρασαν το 1878.


11. Burg Κάστρο Eltz. Γερμανία.
Burg Eltz κάστρο.

Το Burg Eltz είναι άλλο ένα παράδειγμα των εκκρεμών γερμανικών κάστρων. Αυτή η καταπληκτική μεσαιωνική κατασκευή στη νοτιοδυτική Γερμανία εξακολουθεί να ανήκει σε υποκατάστημα της ίδιας οικογένειας, που κατοικούσε εκεί πάνω από 800 χρόνια πριν. Ο σημερινός ιδιοκτήτης του κάστρου είναι ο Δρ Karl Graf von und zu Eltz ο οποίος εκπροσωπεί την 33η γενιά της Βουλής των Eltz.


12. Eilean Donan Κάστρο. Σκωτία.



Χτισμένο το 13ο αιώνα για να συγκρατήσει τους Βίκινγκς, σήμερα το Κάστρο Eilean Donan είναι ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα στη Σκωτία. Πιθανότατα το όνομά του προήλθε από τον Επίσκοπο Donan ο οποίος ήρθε στην Σκωτία κατά τον 6ο αιώνα. Βρίσκεται σε ένα νησί, που περιβάλλεται από το εκπληκτικό τοπίο των Highlands της Σκωτίας. Το φρούριο έχει ανοικοδομηθεί, τουλάχιστον τέσσερις φορές και για περίπου 200 χρόνια (από τον 18ο έως 20ο αιώνα). Άνοιξε ξανά το 1932 και από τότε έχει φιλοξενήσει χιλιάδες ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο.


13. Neuchâtel Κάστρο. Ελβετία.



Το κάστρο, χτισμένο στα τέλη του 10ου αιώνα, ήταν ένα δώρο του Ρούντολφ ΙΙΙ βασιλιά της Βουργουνδίας, στη σύζυγό του. Αυτή η πολύ γενναιόδωρη κρίση έδωσε το όνομά του στην πόλη, τη λίμνη και στη συνέχεια το ελβετικό καντόνι όπου το κάστρο βρίσκεται. Ανοικοδομήθηκε το 15ο και 17ο αιώνα, σήμερα το κάστρο είναι η έδρα της καντονιών της κυβέρνησης και τα δικαστήρια.


14. Guaita Φρούριο. Σαν Μαρίνο. 


Το φρούριο Guaita , που βρίσκεται στην κορυφή Guaita και με θέα την πόλη του Αγίου Μαρίνου, είναι μια εικόνα αυτής της μικρής χώρας που αγκάλιαζεται από την Ιταλία. Το φρούριο κτίστηκε τον 11ο αιώνα και χρησίμευσε ως φυλακή για κάποιο χρονικό διάστημα. Το Guaita είναι ένας από τους τις τρεις πύργους του Αγίου Μαρίνου, που βρίσκεται στις τρεις κορυφές του Monte Titano. Οι πύργοι απεικονίζονται ως εθνική σημαία της Δημοκρατίας του Αγίου Μαρίνου και το παλτό των όπλων.


15. Conwy Κάστρο. Ουαλία.



Το Conwy είναι ένα από τα πιο γνωστά κάστρα χτισμένο από τον Εδουάρδο Α ‘τον 13ο αιώνα. Είναι ένα από τα βασικά κάστρα του «δακτυλίου σιδήρου” του βασιλιά των φρουρίων κατασκευάστηκε στην Ουαλία. Το οχυρό ήταν μια πολύ ακριβή επιχείρηση – εκτιμάται ότι ο Edward ξόδεψε £ 15.000 (£ 162.000.000 το 2009) σχετικά με την κατασκευή, η οποία το καθιστά το πιο δαπανηρό κάστρο στην ουαλική ιστορία. Σήμερα το Conwy κηρύσσεται Τόπος Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς με οκτώ πύργους, με θέα τις εκβολές Conwy, είναι ηεικόνα της Βόρειας Ουαλίας.
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr