Αθώος ο Σωκράτης μετά 2410 χρόνια ! (αξίζει να το διαβάσετε)


Μετά 2410 χρόνια ο φιλόσοφος Σωκράτης εκρίθη αθώος από δικαστήριο της Νέας Υόρκης, με δύο ψήφους υπέρ και μιά κατά  των τριών δικαστών και185 υπέρ και 29 κατάτων ενόρκων...
Την αναθεώρηση της δίκης έκανε το Ίδρυμα Ωνάση και πήραν μέρος πραγματικοί επιφανείς δικαστές, δικηγόροι και νομικοί των ΗΠΑ, με ενόρκους, θεατές και παρουσία των ΜΜΕ. 
Την απολογία του Σωκράτη διάβασε ο φημισμένος δικηγόρος Μπέντζαμιν Μπράφμαν (συνήγορος αυτές τις ημέρες του Στρος Καν) και τον φιλόσοφο που οι αθηναίοι τον πότισαν με κώνειο, υπεράσπισε  ο επίσης διάσημος δικηγόρος Έντι Χέις, που καταχειροκροτήθηκε κατά την αγόρευσή του...  Ανάμεσα στους υπερασπιστές του  ΄Ελληνα φιλοσόφου ήταν και ο δικηγόρος πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση  Αντώνης Παπαδημητρίου... 
 Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Νέας Υόρκης αθώωσε το Σωκράτη μετά από 2410 χρόνια. Σε μια  δίκη με αρχαιοελληνικά στοιχεία αλλά  με σύγχρονες αντιλήψεις, δοσμένες με νομική ρητορική και χιούμορ, εκατοντάδες θεατές είχαν την ευκαιρία να ζήσουν την αναθεώρηση της δίκης του μέγα φιλοσόφου. Δημιουργός της  το Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης, με τη συμμετοχή κορυφαίων δικαστών και διαπρεπών δικηγόρων της νεοϋορκέζικης νομικής ελίτ.
  Εξετάστηκαν όλες οι κατηγορίες που βάρυναν το Σωκράτη το 399 π. χ., με σκοπό να αποφανθούν οι Αθηναίοι αν είναι “ένοχος” ή “αθώος”, κατηγορούμενος για “ασέβεια προς τους Θεούς” και για “διαφθορά των νέων”.
Οι τρεις δικαστές ήταν ο Ντένις Τζέικομπς (πρόεδρος του δεύτερου ομοσπονδιακού εφετείου ΗΠΑ), ο οποίος προήδρευσε, η Λορέτα Πρέσκα (πρόεδρος ομοσπονδιακού 
δικαστηρίου της νότιας περιφέρειας Νέας Υόρκης) και η Κάρολ Μπέγκλεϊ Έιμον (πρόεδρος ομοσπονδιακού δικαστηρίου της ανατολικής περιφέρειας Νέας Υόρκης). Οι δυο πρώτοι ψήφισαν υπέρ της αθώωσης του Σωκράτη και η τρίτη τον καταδίκασε.
Δημόσιοι κατήγοροι, εκπροσωπώντας την Πόλη των Αθηνών, ήταν ο δικηγόρος, οικονομολόγος και πρόεδρος του Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάση, Αντώνης Παπαδημητρίου και ο  αναπληρωτής εισαγγελέας  Νέας Υόρκης  Μάθιου Μπογδάνος. Συνήγορος υπεράσπισης ήταν ο Έντι Χέις και την Απολογία του Σωκράτη έκανε ο Μπενζαμίν Μπράφμαν.
Στη δίκη παρέστη και ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος.Το ίδρυμα Ωνάση θα κυκλοφορήσει τη δίκη σε DVD και θα τη δημοσιοποιήσει στο διαδίκτυο.
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr