ΓΡΙΒΑΔΙ ΜΕ ΞΕΡΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

Σήμερα κάνουμε αρχή σε αναρτήσεις με συνταγές της Τερπνής. Ο Πολιτιστικός ζήτησε από την κ. Αθηνά να μας βοηθήσει, μια και γνωρίζει καλά τις παραδοσιακές συνταγές .
Θα ξεκινήσουμε με ένα φαγητό που γίνεται καθολικά σχεδόν την ημέρα του Ευαγγελισμού, που ήταν πριν λίγες ημέρες και θα συνεχίσουμε με συνταγές πασχαλινές. Του Ευαγγελισμού λοιπόν διακόπτουμε την νηστεία μας αλλά τρώμε μόνο ψάρι, σύμφωνα με τις επιταγές της πίστης και της Εκκλησίας μας. Ένα ξεχωριστό πιάτο, με ένα ψάρι λιμνίσιο, που δεν το βρίσκουμε εύκολα πια, αλλά όταν το βρούμε το τιμούμε ιδιαιτέρως στις οικογένειές μας, είναι το γριβάδι. 
Όλες τις συνταγές που θα σας παρουσιάσουμε σιγά σιγά θα τις βρείτε συγκεντρωμένες στο αρχείο-ετικέτα ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΓΡΙΒΑΔΙ   ΜΕ   ΞΕΡΑ   ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
κ. ΑΘΗΝΑΣ ΤΕΡΖΑΚΗ


ΥΛΙΚΑ

1 γριβάδι μεγάλο
1 κ. κρεμμύδια ξερά
2 ματσάκια μαϊδανό
Λίγο δυόσμο
2 κουταλιές σάλτσα-πελτέ
2 φύλλα δάφνη
Λίγη ρίγανη
Αλάτι πιπέρι σε κόκκους
Χυμό ντομάτα
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
1 κούπα λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το ψάρι σε κομμάτια μεγάλα, το αλατίζουμε και το τηγανίζουμε ελαφριά.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες χοντρές, τα σοτάρουμε με το μαϊδανό, τη σάλτσα-πελτέ, το χυμό ντομάτας και λίγο ζεστό νερό. Τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, δάφνη και τη ρίγανη και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση σιγανή.
Παίρνουμε ένα ταψί, κατά προτίμηση εμαγιέ, ρίχνουμε τα υλικά που σιγοβράσαμε στο ταψί και από πάνω βάζουμε το ψάρι. Πάνω από το ψάρι βάζουμε ροδέλες ντομάτα να σκεπαστεί ολόκληρο. Ψήνουμε το γριβάδι μας για 1 ώρα στους 200ο μέχρι να ροδίσει και να μελώσει και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr