Συμβουλές διατροφής για τις ημέρες του Πάσχα

Το Πάσχα είναι ίσως η μεγαλύτερη θρησκευτική γιορτή με τις περισσότερες γαστρονομικές παραδόσεις. Η επαφή με την παράδοση είναι σημαντική και οι περισσότεροι από εμάς θέλουμε να τη διατηρήσουμε.....

Εκτός όμως από την παράδοση, θέλουμε να διατηρήσουμε και τις αναλογίες μας. Ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές θα μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε την ισορροπία μεταξύ γαστρονομικής παράδοσης και σιλουέτας.

Το Σάββατο μετά την Ανάσταση, ακολουθεί συνήθως οικογενειακό τραπέζι με κυρίαρχο πιάτο τη μαγειρίτσα. Προτιμήστε το γεύμα σας να απαρτίζεται από τη μαγειρίτσα, 1 αυγό και 1 φέτα ψωμί. Μην υπερκαταναλώσετε φαγητό διότι το πιθανότερο είναι ότι θα αντιμετωπίσετε προβλήματα δυσπεψία και θα χάσετε τον ύπνο σας.

Την Κυριακή του Πάσχα, ξεκινήστε την ημέρα σας με 1 ποτήρι γάλα και 1 μικρό κομμάτι τσουρέκι.

Στο μεσημεριανό τραπέζι προτιμήστε 1 μερίδα αρνί στην σούβλα (κατά προτίμηση από το μηρό που το κρέας είναι λιγότερο λιπαρό), 1 μικρό κομμάτι από το αγαπημένο σας ορεκτικό και σαλάτα. Για να μπορείτε να ελέγξετε τις ποσότητες της τροφής, φροντίστε να γεμίσετε το πιάτο σας μόνο μία φορά. Αποφύγετε τα τσιμπολογήματα που ξεφεύγουν από τον έλεγχο.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στο αλκοόλ. Προτιμήστε το κρασί, κόκκινο ή λευκό και αρκεστείτε στο να καταναλώσετε 2-3 ποτήρια.

Τη Δευτέρα του Πάσχα, η διατροφή επιστρέφει σε κανονικούς ρυθμούς. Καταναλώστε αρκετά φρούτα, λαχανικά, όσπρια, λαδερά και ψάρια για να ισορροπήσετε την αυξημένη χοληστερόλη, το κορεσμένο λίπος και το υπερβάλλον αλάτι που καταναλώθηκε το Πάσχα.
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr