Ο ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ ΔΙΝΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΕΠΕΠ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ


του Κώστα Χαρδαβέλλα

Συγκλονίζεται το πανελλήνιο από την αναφορά της φρίκης που
έφτασε στο γραφείο του πρωθυοιυργού και την παρουσίασε αποκλειστικά χθες το newsbomb.gr για το ίδρυμα περίθαλψης των παιδιών με νοητικά προβλήματα στις Σέρρες.



 




Από χθες το βράδυ υπήρξε κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας και συναγερμός στα ΜΜΕ των Σερρών που ζητούν από το newsbomb.gr και νέες πληροφορίες για το θέμα που προκάλεσε σοκ.


Ο διευθυντής του ΚΕΠΕΠ Σερρών κ. Μαγγιώρος επικοινώνησε με τον Κώστα Χαρδαβέλλα και τον βεβαίωσε ότι οι φωτογραφίες είναι αυθεντικές μέσα από το ίδρυμα, αλλά δεν απεικονίζουν την πραγματικότητα.



Τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά για τα παιδιά είπε ο κ. Μαγγιώρος που παραδέχθηκε όμως ότι μερικά από αυτά φέρουν ειδικά ρούχα για να αυτοπροστατεύονται και είναι πίσω από κάγκελα σε κρεβάτια, ενώ για τον απροσδόκητο θάνατο του 17χρονου τροφίμου του ιδρύματος είπε ότι ήταν κάτι αναμενόμενο, αφού έπασχε από βαριά ασθένεια.

Όμως πίσω από τα κάγκελα στα κρεβάτια τους δεν βρίσκονται μόνο παιδιά, αλλά και ενήλικες τρόφιμοι του ιδρύματος, όπως αποκαλύπτει μια ακόμη φωτογραφία που δημοσιεύει σήμερα το newsbomb.gr.

Τα νέα στοιχεία από την αναφορά προς το γραφείο του πρωθυπουργού είναι τα εξής:
1) Κατά την είσοδο στο ΚΕΠΕΠ υπάρχουν παιδιά γυμνά, ξαπλωμένα στο πάτωμα και ξυπόλητα με το προσωπικό τους ιδρύματος καθισμένο να παρακολουθεί απαθώς τηλεόραση.
2) Το προσωπικό του ΚΕΠΕΠ χρησιμοποιεί τα παιδιά που μπορούν να κινηθούν για τη μεταφορά ουροδοχείων και τους επιβάλλουν να αλλάζουν τις πάνες στα κατάκοιτα παιδιά .
3) Νοσηλεύτρια που συνεχώς δέρνει τα παιδιά όταν την παιδεύουν στο τάισμα, στο άλλαγμα ρούχων ή όταν κλαίνε, αλλά δέχεται τη σύσταση του διοικητή να μην το επαναλάβει. Χαρακτηριστικό είναι το επεισόδιο με τον περιθαλπόμενο Τζιβ., όπου δέχθηκε τις «περιποιήσεις» της νοσηλεύτριας. Η ίδια το 2007 έδωσε στον τρόφιμο Πατσ. λάθος φάρμακα με αποτέλεσμα το παιδί να πέσει σε λήθαργο, ενώ ένα χρόνο μετά χτύπησε τον τρόφιμο Παρ. και δικαιολογήθηκε ότι οι μελανιές στο αριστερό μάγουλο είναι από την πίεση που έκανε στο παιδί να φάει.
4) Πολλά παιδιά εμφανίζονται χτυπημένα και τα χτυπήματα αυτά καλύπτοντα από δικαιολογίες ότι χτύπησαν μόνα τους
5) Τηλεόραση, home cinema, που είχε δωρίσει Αγγλίδα εθελόντρια για τα παιδιά την έχει πάρει ο εκπρόσωπος των εργαζομένων για να βλέπει το προσωπικό.
6) Υπάρχει παιδί που έχει σπάσει το χέρι του τρεις φορές κι άλλα παιδιά έχουν τραύματα, κι αυτοί που τα προσέχουν δηλώνουν ότι τα παιδιά χτυπάνε από τα παιχνίδια μεταξύ τους.

Στην εν λόγω αναφορά γίνονται αποκαλύψεις για «νυχτερινά συμβάντα« μέσα στο ίδρυμα με πρωταγωνιστές υπαλλήλους του ιδρύματος.

Το newsbomb.gr δεν αποδέχεται, αλλά και δεν αποκλείει καμία από τις αποκαλύψεις αυτές, δεν στρέφεται κατά του προσωπικού του ιδρύματος που θέλουμε να πιστεύουμε ότι κάνει όποια προσπάθεια χρειάζεται για την περίθαλψη των παιδιών, αλλά υποστηρίζει εδώ και τώρα πρέπει να γίνει επιτόπια έρευνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες.


Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr