ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ - ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Σε ένα μαραθώνια τετράωρο Δημοτικό συμβούλιο συζητήθηκαν χθες Παρασκευή 18 Μαρτίου τα θέματα ημερήσιας διάταξης του Δήμου Βισαλτίας. Μεταξύ άλλων δέκατο θέμα οι συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων στο Δήμο μας. Στο ακροατήριο ο Περιφερειακός σύμβουλος κ. Μασλαρινός και πάρα πολύς κόσμος. Εκεί φυσικά παρόντες και όλοι οι σύλλογοι Γονέων και οι υπόλοιποι φορείς των τοπικών κοινωνιών, προκειμένου να εκθέσουν τις απόψεις τους, οι οποίες μάλιστα απόψεις είχαν σταλεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και διαβάστηκαν από τον πρόεδρο κ. Μπάγκαλα Κων/νο, ώστε να έχουν άποψη όλοι οι σύμβουλοι και ακροατήριο για το θέμα που συζητούνταν. Η ομόφωνη απόφαση μετά από τις τοποθετήσεις του Δημάρχου κ. Καλαϊτζή, του κ. Βλαδίκα, της κ. Μήκα, αλλά και των συλλόγων Γονέων ήταν να μην κλείσει κανένα σχολείο και αυτό να μεταφερθεί από το Δήμαρχο στους υπευθύνους της Β΄βάθμιας Διεύθυνσης και του υπουργείου. 
Η Τερπνή είναι η αλήθεια πήγε αρκετά φορτισμένη στο Δημοτικό Συμβούλιο, μια και την προηγούμενη ημέρα σε επίσκεψη που είχε με τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Σερρών κ. Γιώργο Μπουλάκη και τον προϊστάμενο Εκπαίδευσης κ. Παύλο Τσακιρίδη εισέπραξε την απάντηση ότι, για το μόνο  Γυμνάσιο που είχε από το Δήμο παρότρυνση να μην κλείσει ήταν του Δημητριτσίου και για κανένα άλλο. Δε θέλουμε να πιστέψουμε ότι ένας δήμαρχος είναι δυνατόν να ενδιαφερθεί μεμονωμένα για ένα σχολείο αδιαφορώντας για τα άλλα. Ο ίδιος ο δήμαρχος κ. Καλαϊτζής σε επικοινωνία που είχε μαζί του η πρ. του συλ. Γονέων Γυμνασίου Τερπνής κ. Παπίκα διαβεβαιώνει ότι η πίεση ήταν για όλες συνολικά τις σχολικές μονάδες του δήμου μας που προτάθηκε να κλείσουν.  Θα μου πείτε δεν απαλλάσσεται η Β΄βάθμια από τη άγνοια, μια και ο σύλλογος Γονέων Γυμνασίου Τερπνής από τις 8 Φεβρουαρίου τους είχε αποστείλει έγγραφο διαμαρτυρίας, το οποίο είχαν συνυπογράψει όλοι οι φορείς της Τερπνής, στο οποίο εξηγούσε ακριβώς τους λόγους που δεν ήθελε να κλείσει το Γυμνάσιο. Δυστυχώς δεν το είχαν καθόλου υπόψιν τους και σίγουρα δεν μας έπεισαν ότι το καλό των παιδιών μας είναι να πάνε στη Νιγρίτα, που κλείνοντας τα γύρω Γυμνάσια χωρίς καμιά υποδομή θα έχει να φιλοξενήσει τους επιπλέον μαθητές με τμήματα από τουλάχιστον 28 παιδιά. Άλλωστε ούτε καν υπάρχουν τάξεις για αυτό το σκοπό. Με ποια λογική λοιπόν γίνονται οι προτάσεις για συγχωνεύσεις; Θα ζητήσουν μας λένε τάξεις από το Λύκειο. Μα σε μια δυο χρονιές όταν τα πολλά αυτά παιδιά του Γυμνασίου θα πάνε στο Λύκειο, δε θα υπάρχουν τάξεις άδειες. Τότε τι θα γίνει; Θα κτιστούν και άλλες ή θα τα ξαναστείλουν πίσω. Κανένας σοβαρός σχεδιασμός. Το σύνδρομο της Ελλάδας. Η προχειρότητα. Οι γονείς δεν είναι πεπεισμένοι ότι οι συγχωνεύσεις είναι για το καλό των παιδιών τους. Πρέπει πρωταρχικά να τους πείσουν και μετά να προχωρήσουν στο σχεδιασμό, όπου τα κριτήρια συγχωνεύσεων και καταργήσεων θα εφαρμοστούν για όλες ανεξαιρέτως και όχι για κάποιες σχολικές μονάδες κατ' επιλογήν. Δανειζόμενοι ένα μέρος σχετικού άρθρου από την εφημερίδα Σημερινή των Σερρών διαβάζουμε πως: Η αρχική πρόταση περιλάμβανε λίστα με 15 Γυμνάσια ή Λύκεια του Νομού Σερρών, κάτι που έγινε αποδεκτό και από το Υπουργείο Παιδείας.

 Δέκα από τις σχολικές μονάδες που ήταν μεταξύ των προτάσεων συγχωνεύσεων και καταργήσεωνπου ανακοίνωσε το υπουργείο, ζήτησε η διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Σερρών να εξαιρεθούν και να λειτουργήσουν όπως λειτουργούν σήμερα.

Τα Γυμνάσια Νέου Σουλίου, Δημητριτσίου, Δραβήσκου, Προβατά, Παλαιοκώμης, Ροδολίβους, Γαζώρου και τα Γενικά Λύκεια Στρυμονικού, Πρώτης, Νέου Σκοπού είναι τα δέκα σχολεία που ζητήθηκενα εξαιρεθούν από την κατάσταση των προτάσεων που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο.
(Το φωτογραφικό υλικό της ανάρτησης είναι από τη διαδικτυακή τηλεόραση STV)
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr