Κ. ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΕ ΧΙΟΝΙ ΣΤΗΝ ΤΕΡΠΝΗ

Ντυμένη στα λευκά γιόρτασε την Κ. Δευτέρα η Τερπνή και ο Πολιτιστικός Σύλλογος με όμορφη μουσική, άφθονο κρασί και σαρακοστιανά εδέσματα.
Η ημέρα ξεκίνησε με παγωμένο αεράκι και πριν καν ετοιμαστεί η φασολάδα από τον κ. Βλαχοδήμο Άγγελο είχε αρχίσει να χιονίζει. Φυσικά αυτό δεν έδρασε ανασταλτικά αντίθετα συνεχίσαμε τις προετοιμασίες ακάθεκτοι ετοιμάζοντας τη φασολάδα και το "κουσιάφι" (κομπόστα). Μαζί μας μέσα στο πολύ δυνατό κρύο από πολύ πρωί και το κανάλι Δίκτυο με τη δημοσιογράφο κ. Στέλλα Βέρου για να ετοιμαστούν οι ζωντανές συνδέσεις από τα "Πεύκα", αλλά και αγαπημένοι φίλοι από τη Θεσσαλονίκη και Τερπνή. Σιγά σιγά  ερχόταν όλο και περισσότερος κόσμος με αποκορύφωμα τις μεσημεριανές ώρες, όταν ακόμη και μέσα στο χιόνι στήθηκε διασκέδαση με υπέροχη μουσική, που την επιμέλεια είχε ο Νίκος Χ. Τζιάνης.. Για παμπόρια (χαρταετούς) ούτε συζήτηση. Κάποια στιγμή ο  κ. Μίμης Τρούπης που μας βοηθούσε από πολύ πρωί φρόντισε να στηθεί και τέντα με τη βοήθεια του κ. Χρήστου Δρούγγου, ώστε να αποφύγει ο κόσμος τη συνεχή χιονόπτωση και να απολαύσει τα κούλουμα.
Το απόγευμα γύρω στις 5 ώρα που έκλεισε η εκδήλωση το χιόνι ήταν στρωμένο, το τοπίο υπέροχο και όπου και αν γύριζες το βλέμμα σου όλα ήταν κατάλευκα.
Μας τίμησε με την παρουσία του ο δήμαρχος του δήμου μας κ. Καλαϊτζής, η πρ. της Δημ. Κοινότητας Τερπνής κ. Τερζάκη Γιάννα, ο αντιδήμαρχος κ. Παπαγιάννης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Γκουγκούδης και κ. Τρούπης, ο τοπικός σύμβουλος κ. Δρούγγος, ο τ. αντιδήμαρχος κ. Χαραλαμπίδης, ο μουσικός κ. Ζαρίμπας Παναγιώτης. Οι πρόεδροι των συλλόγων: Ασπίδας κ. Τουλάκης Χρήστος που μας έκανε όπως κάθε χρόνο το κουσιάφι. Ο πρ. του συλ. Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης κ. Νούλης, του συλλόγου Γυναικών κ. Πέγου, μέλη του συλλόγου Γονέων Δημοτικού και Γυμνασίου, η τ. πρ. του συλ. Γυναικών Αχινού, φίλοι από Θεσσαλονίκη,   Σιδηρόκαστρο, Νιγρίτα και όλο το νομό Σερρών και φυσικά οι αγαπημένοι μας Τερπνιώτες.
Ευχαριστούμε το Δήμο Νιγρίτας μια και τα κούλουμα Τερπνής για μια ακόμη χρονιά ήταν υπό την αιγίδα του.
Τον αντιδήμαρχο κ. Παπαγιάννη Κώστα.
Το διευθυντή του δήμου κ. Καρτερό Μιχάλη.
Το διοικητή του στρατοπέδου Θερμών κ. Δήμου, τον αξιωματικό κ. Μάκη Κάργα και τον αξιωματικό υπηρεσίας.
Τον ανώνυμο Τερπνιώτη  που για μια ακόμη φορά μας έδωσε τα ξύλα για να βράσουμε τη φασολάδα.
Την κ. Λιόλια Άννα για τα υπέροχα γλυκά.
Τον κ. Βλαχοδήμο Άγγελο που μέσα σε απίστευτο κρύο μας έκανε την υπέροχη και γευστικότατη φασολάδα που προσφέρθηκε ζεστή ζεστή σε όλο τον κόσμο.
Τον πρόεδρο της Ασπίδας κ. Τουλάκη Χρήστο για το παραδοσιακό κουσιάφι.
Τον τ. αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Χαραλαμπίδη που πρωτοστάτησε στις προετοιμασίες , δε σταμάτησε την ημέρα της  Κ. Δευτέρας και συνέχισε να είναι δίπλα μας και την επόμενη ημέρα έως ότου όλα πάνε στη θέση τους.
Τον κ. Τρούπη Δημήτρη, κ. Τζιάνη Βαγγέλη, κ. Τρούπη Άγγελο,  κ. Καρατζιά Θεολόγη, κ. Βλαχοδήμο Χ. Κων/νο και κ. Γιαχιά Βαγγέλη. Τον τελευταίο υποχρεώσεις τον κράτησαν για πρώτη φορά μετά τόσα χρόνια μακριά από το σύλλογο την Κ. Δευτέρα, όχι όμως και τις προηγούμενες ημέρες στις προετοιμασίες.

Τέλος την κ. Βέρου Στέλλα και τον καμεραμάν Κυριάκο από το Δίκτυο Τηλεόραση, την κ. Όλγα Σμάγαδου από το TVS και κ. Χειμωνίδου από το Επιλογές.
Φυσικά όλους τους  υπέροχους φίλους που μοιράστηκαν μαζί μας την Κ. Δευτέρα για όσο άντεξαν το κρύο ή για όλη την ημέρα.
Χωρίς όλο αυτό τον υπέροχο κόσμο που μας βοήθησε από το ξημέρωμα έως και το τέλος της ημέρας θα ήταν αδύνατον να στεφθούν με επιτυχία τα φετινά κούλουμα, κάτω από τόσο αντίξοες καιρικές συνθήκες.
Καλή σαρακοστή σε όλους σας.

 Πληροφορηθήκαμε το μεσημεράκι και το δυσάρεστο γεγονός της φωτιάς στο σπίτι του κ. Βάιου Ζαρίμπα στην Τερπνή, ευτυχώς μόνο με υλικές ζημιές, μετά από άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας.


Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr