ΓΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΤΟΠΙΟΥ

Μέχρι και σήμερα είχαμε αποφασίσει να μη δώσουμε διαστάσεις και δεν μιλήσαμε καθόλου για τα προβλήματα με το καρναβάλι, θεωρώντας ότι δε χρειαζόταν, παρόλο που μαθαίναμε τις πολλές ανακρίβειες που λεγόταν το τελευταίο δεκαήμερο. Μετά όμως τις δηλώσεις του Δημάρχου κ.Καλαϊτζή σε σερραϊκό κανάλι την ώρα των καρναβαλικών εκδηλώσεων της Νιγρίτας, πρέπει να πούμε κάποια πράγματα για να μην ακούγονται πράγματα που δεν ισχύουν. Πολλά ακούσαμε αυτή τη βδομάδα από ένα σωρό κόσμο σχετικό ακόμη και άσχετο για το θέμα, που έλεγαν διάφορα αναληθή και παραπλανητικά λόγια.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την  αρχή, για το πως κατέληξαν τα καρναβάλια Τερπνής και Νιγρίτας να γίνουν την ίδια ώρα και ας ξεκινήσουμε με μια ερώτηση.
Πέρυσι και τις προηγούμενες χρονιές πότε έκανε καρναβάλι ο Δήμος Νιγρίτας; Θα σας το πούμε εμείς. Την κυριακή πριν την Καθαρά Δευτέρα και όχι αυτή την Κυριακή που έγινε φέτος. Πότε έκανε τα τελευταία χρόνια καρναβάλι  ο Πολιτιστικός Τερπνής; Αυτή την Κυριακή, σαν σήμερα, μετά την Τσικνοπέμπτη όπως πάντα την ίδια ώρα, στις 12 το μεσημέρι. Και παρόλο που ο Δήμος ήλθε στη μέρα του δικού μας καρναβαλιού, για να μην είμαστε άκαμπτοι προτείναμε για να αποφύγουμε την ίδια ώρα και στα δυο καρναβάλια, να πάει της Τερπνής μια ώρα μπροστά, της Νιγρίτας μια ώρα πίσω, ώστε να υπάρχει διαφορά μεταξύ των δύο καρναβαλικών παρελάσεων. Αρνητική ήταν η απάντηση και μάλιστα το έκαναν ακριβώς την ίδια ώρα που ήδη είχαμε ανακοινώσει εμείς. Πως το βλέπετε τώρα όλοι εσείς; Βλέπετε κανένα ανταγωνισμό και μέσον το καρναβάλι να φανούν κάποιοι, όπως ανέφερε ο δήμαρχος; Δε νομίζουμε, τουλάχιστον στην Τερπνή. Δήμαρχε καλά είναι όταν αναφέρεσαι τουλάχιστον σε εμάς, να μας παίρνεις ένα τηλέφωνο να ακούς την άποψή μας, να διασταυρώνεις αυτά που σου λένε, εκτός αν η αναφορά σου δεν ήταν για τον Πολιτιστικό Τερπνής και ήταν για κάποιους άλλους. Ποιους άραγε; Η φασαρία έγινε για Νιγρίτα και Τερπνή. Και δεν κάνουμε καμιά αναφορά, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τον σύλλογο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων της Νιγρίτας στον οποίο ανατέθηκε από το Δήμο η οργάνωση του φετινού καρναβαλιού, γιατί όλες οι συνομιλίες οι δικές μας έγιναν με υπεύθυνους στο Δήμο. Άλλωστε όπως μάθαμε τα παιδιά του Πολιτιστικού συλλόγου της Νιγρίτας είχαν τη διάθεση να γίνει αλλαγή ώρας, κάτι που ευνοούσε τη Νιγρίτα, μια και ο κόσμος της Τερπνής μετά θα πήγαινε και στο Νιγριτινό καρναβάλι,αλλά δεν έγινε. Ο κόσμος της Τερπνής έμεινε όλος στην Τερπνή χωρίς να προλάβει να πάει στη Νιγρίτα, γιατί είχαμε πολλές συμμετοχές,  οπότε αργήσαμε και τελειώσαμε μετά το καρναβάλι της Νιγρίτας.
Άλλωστε πρέπει να γνωρίζετε ότι ο Πολιτιστικός τερπνής ανακοίνωσε τον προγραμματισμό του για όλο το 2011 και μέχρι το τέλος αυτής της σεζόν, από τις 27 Δεκεμβρίου 2010 στην ιστοσελίδα του και τον έστειλε σε όλους τους συλλόγους ηλεκτρονικά και στο Δήμο. (Για του λόγου το αληθές δέστε ΕΔΩ ). Ακόμη συνεχίσαμε να το δημοσιεύουμε στα Blogs, facebook και ιστοσελίδα, όταν κανένας μα κανένας δε μιλούσε για καρναβάλι πουθενά. Ξαναστείλαμε μέσα στον Ιανουάριο mail στο δήμο για ημέρα και ώρα καρναβαλιού, έτσι προς ενημέρωση, χωρίς να ξέρουμε ότι μετά μερικές ημέρες θα αποφασίσουν να το κάνουν ίδια ημέρα και ώρα με εμάς.
Αυτά προς ξεκαθάρισμα και για να μην λέγονται ανακριβή πράγματα.
Τώρα γιατί ανατέθηκε το καρναβάλι του δήμου σε ένα μόνο σύλλογο και όχι σε όλους τους συλλόγους του δήμου Βισαλτίας είναι άλλο θέμα και πολύ μεγάλο για να το ανοίξουμε. Αφορά πολύ κόσμο και φορείς από όλο το δήμο.
Αυτό που αφορά εμάς και θα πούμε είναι ότι, οι σύλλογοι της Τερπνής δε χρειάστηκε ποτέ να προβληθούν πατώντας τους άλλους. Διακρίνονται μέσα από τις καλές και οργανωμένες άριστα εκδηλώσεις τους. Και έτσι θα συνεχίσουν.
ΠΑΜΕ ΓΙΑ Κ. ΔΕΥΤΕΡΑ 7 Μαρτίου, αυτή τη φορά υπό την αιγίδα του Δήμου, όπως κάθε χρόνο φυσικά εδώ και πάρα πολλά χρόνια, τουλάχιστον οκτώ που είμαστε εμείς στον Πολιτιστικό, αλλά και ακόμη πιο μπροστά όπως καλά γνωρίζουμε.
ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ.
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr