ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΕΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΕΡΠΝΗΣ

Ο σύλλογος Γονέων Γυμνασίου Τερπνής θορυβημένος από την προοπτική κλεισίματος του Αναστασειάδειου Γυμνασίου Τερπνής, μια προοπτική που έγινε πολύ πιο έντονη τον τελευταίο καιρό και αφορά όχι μόνο το δικό μας αλλά και άλλα σχολεία στο δήμο, στο νομό,σε όλη τη χώρα, κάλεσε όλους τους φορείς της Τερπνής προκειμένου να τους ενημερώσει για το δυσάρεστο ενδεχόμενο που τους αφορά. 

Πως είναι δυνατόν ο μόνος στόχος του υπουργείου να είναι η μείωση του κόστους της δημόσιας εκπαίδευσης, χωρίς να λαμβάνονται καθόλου υπόψη οι μορφωτικές ανάγκες των μαθητών, οι κοινωνικές ανάγκες. Μια τέτοια απόφαση θα αποτελέσει παράγοντα υποβάθμισης στην εκπαίδευση και στον τόπο μας. Σαν άμεση συνέπεια θα έχει και την υποβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης, αυξάνοντας απευθείας δραματικά την αναλογία μαθητών στα τμήματα της Νιγρίτας.
Άλλωστε αν και αυτή τη στιγμή έχει κάπως μειωθεί ο αριθμός των μαθητών, τις επόμενες χρονιές θα πάνε στο Γυμνάσιο περισσότερα παιδιά από το Δημοτικό, σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα.
Και εν πάσει περιπτώσει πως είναι δυνατόν να ιδρύει ένα σχολείο ένας μεγάλος ευεργέτης, όχι μόνο της Τερπνής αλλά και όλης της χώρας, ο Δημήτριος Αναστασιάδης και να έρχεται η ίδια η χώρα να το κλείνει. Και μόνο τιμητικά ούτε καν θα πρέπει να υπάρχει σαν σκέψη.
Μετά τη σύσκεψη των φορέων και ανταλλαγή απόψεων δρομολογήθηκαν κάποιες άμεσες ενέργειες, προκειμένου να αποτραπεί αυτό το ενδεχόμενο, πριν το υπουργείο κάνει πράξη τις τωρινές σκέψεις για το Γυμνάσιο Τερπνής. Αποφασίστηκε από την ολομέλεια των φορέων της Τερπνής, μια και το υπουργείο καθιστά τη γνώμη των εκπροσώπων των νέων δήμων ως συντελεστή διαμόρφωσης της τελικής πρότασης, να γίνει άμεσα επίσκεψη και να επιδοθεί επιστολή στο δήμαρχο κ. Καλαϊτζή , που θα εξηγεί τους λόγους που σύσσωμοι οι Τερπνιώτες αντιδρούν και δε συμφωνούν  με το ενδεχόμενο κλεισίματος του Αναστασιάδειου Γυμνασίου. Η επιστολή να κοινοποιηθεί σε όλους τους φορείς του νομού και στο υπουργείο Παιδείας. Συντάχθηκε και υπογράφτηκε από το Δ.Σ του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Τερπνής  και συνυπογράφηκε από όλους τους φορείς της Τερπνής: Δημοτική κοινότητα, σύλλογο Γονέων Δημοτικού, Πολιτιστικό Σύλλογο, Σύλλογο Γυναικών και ΜΓ.Σ Τερπνής "Η Ασπίς".
Στις 20 Φεβρουαρίου πρέπει οι δήμαρχοι, μια και η γνώμη τους θα είναι βαρύνουσα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, να γνωμοδοτήσουν για τη βιοσιμώτητα των σχολείων, την κατάργηση ή τη συγχώνευσή τους στις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και στις 28 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση όλων των δημάρχων στο υπουργείο Παιδείας με την κ. Άννα Διαμαντοπούλου, εγκαινιάζοντας έτσι μια πρώτη επαφή , όχι μόνο για τις συγχωνεύσεις των σχολείων αλλά συνολικά για τα θέματα που αφορούν τις σχέσεις του Υπουργείου Παιδείας με την τοπική αυτοδιοίκηση.
Ελπίζουμε πως θα υπάρξει θετική γνωμοδότηση και απόφαση για το ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΕΡΠΝΗΣ. Αναμένοντας τις εξελίξεις και παρακολουθώντας από πολύ κοντά το θέμα, επιφυλασσόμαστε να επανέλθουμε αν χρειαστεί.
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr