Tο αριστούργημα του 19ου αιώνα με τίτλο «Εύρεση του Μωυσή»

Στην τιμή-ρεκόρ των 35,9 εκατομμυρίων δολαρίων πουλήθηκε το αριστούργημα του 19ου αιώνα με τίτλο «Εύρεση του Μωυσή» (The Finding of Moses) του Sir Lawrence Alma-Tadema. 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του οίκου δημοπρασιών Sotheby's, το έργο σε καμβά διεκδίκησαν τρεις αγοραστές, οι οποίοι «έδωσαν μάχη» για οκτώ λεπτά. Το έργο συμπεριλαμβανόταν στη δημοπρασία Ευρωπαϊκής Τέχνης του 19ου αιώνα που συγκέντρωσε το συνολικό ποσό των 61.536.125 δολαρίων.

Η «Εύρεση του Μωυσή» αντιπροσωπεύει ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα του Sir Lawrence Alma-Tadema. Τον Νοέμβριο του 1902, ο καλλιτέχνης άφησε το Λονδίνο και ταξίδεψε στην Αίγυπτο για τα εγκαίνια του φράγματος του Ασουάν, προσκεκλημένος του Sir John Aird, του διάσημου μηχανικού και επικεφαλής του έργου. Στην προσωπική του ζωή, ο Aird ήταν γνωστός προστάτης των τεχνών και πιθανόν προσκάλεσε τον Alma-Tadema σε αυτό το ταξίδι για να του παραγγείλει άλλον έναν πίνακα για τη συλλογή του. Ο Alma-Tadema, με τη σειρά του, εμπνεύστηκε τόσο πολύ από την Αίγυπτο όσο είχε εμπνευστεί και 50 χρόνια νωρίτερα από τα ταξίδια του στην Πομπηία. Έδωσε στον Aird τρία εναλλακτικά θέματα, από τα οποία εκείνος επέλεξε αμέσως αυτό της Εύρεσης του Μωυσή.
http://www.zougla.gr/
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr