Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία σε όλη την Ελλάδα από τις 7.00 το πρωί, οπότε και άνοιξαν οι κάλπες, οι οποίες και θα κλείσουν στις 7.00 το απόγευμα. «Τα μικροπροβλήματα που εμφανίστηκαν το πρώι σε εφορευτικές επιτροπές αντιμετωπίστηκαν άμεσα», ξεκαθάρισε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης. Τα πρώτα ενδεικτικά αποτελέσματα, τουλάχιστον από μεγάλους Δήμους, αναμένεται γύρω στις 10.00 το βράδυ. Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζουν μόνο τηλεφωνικά στον τετραψήφιο αριθμό 1500 (επιλογή 1) ή στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών http://www.ypes.gr/eea.htm.

Οι πρώτες εκλογές στην Ελλάδα διεξήχθησαν το 1844, αφού χρειάστηκαν 23 χρόνια μετά το πέρας της Τουρκοκρατίας ώστε να αποκτήσουν οι έλληνες το εκλογικό δικαίωμα. Δε χρειάζεται να αναφερθεί ότι το δικαίωμα αυτό το είχαν μόνο οι άνδρες, αφού οι γυναίκες το αποκτούν στις 28 Μαΐου του 1952.
Σήμερα εν έτει 2010 οι πολίτες, με ιδιαίτερη έμφαση στους νέους ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ να μην ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, με την δικαιολογία οτι είναι τρόπος αντίδρασης!!!
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr