ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΤΕΡΠΝΙΩΤΗΣ ΔΙΑΠΡΕΠΕΙ - ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ Θ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

  Ένας ακόμη Τερπνιώτης που πριν μερικά χρόνια μας έκανε και συνεχίζει να μας κάνει περήφανους, είναι ο κ. Αγγελάκης Αναστάσιος του Θωμά με το ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΟΥ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ.
  Προχώρησε στην εφεύρεση πρωτότυπης συσκευής "εμβολοφόρας αντλίας πετρελαίου υψηλής πιέσεως με ένα μεταβαλλόμενο έκκεντρο".
   Η εφεύρεση αφορούσε τις αντλίες πετρελαίου υψηλής πιέσεως και έχει εφαρμογή σ' όλους τους κινητήρες, από τους πιο μικρούς και πολύστροφους μέχρι τους πολύ μεγαλύτερης ιπποδύναμης, ακόμη και στους κινητήρες θαλάσσης, με μια διαφοροποίηση των ίδιων εξαρτημάτων ανάλογα με τη ζητούμενη χρήση.

   Τα πλεονεκτήματα που επιφέρει στον εκάστοτε κινητήρα η ανακάλυψη του κ. Αγγελάκη είναι η μεγάλη οικονομία στα καύσιμα που συνεπάγεται η χρήση της, η τέλεια καύση του πετρελαίου, οπότε με τα ίδια καύσιμα επέρχεται αύξηση της ιπποδύναμης με ελαχιστότατη εκπομπή ρύπων στην ατμόσφαιρα, καθώς και η επίτευξη μεγάλων ροπών. Επίσης στον τεχνικό τομέα είναι εύκολη η συντήρηση και επισκευή  του κινητήρα με αποτέλεσμα την μεγάλη μείωση των εργατοωρών στα εξειδικευμένα συνεργεία.

   Το τεχνικό επίτευγμα του κ. Αγγελάκη εκτιμήθηκε ανάλογα από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς και για την τεχνική πρωτοπορία του ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ του απένειμε στις 6 Αυγούστου 2002 δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, με το οποίο κατοχυρώνονται τα δικαιώματά του στην μηχανολογική καινοτομία που συνέλαβε και υλοποίησε.

   Μάλιστα η εφεύρεσή του έτυχε άμεσης ανταπόκρισης από τους άμεσα ενδιαφερόμενους και ασχολούμενους με το αντικείμενο φορείς, και παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε στις 5 Οκτωβρίου 2002 στο ξενοδοχείο ΓΕΡΑΚΙΝΑ η ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ "Ο ΣΩΤΗΡ".

   Ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Ασημώνης Κώστας είχε παρουσιάσει στο πολυπληθές ακροατήριο τον εφευρέτη κ. Αγγελάκη, ο οποίος με τη σειρά του εξήγησε τη λειτουργία της πρωτότυπης συσκευής του. Στο τέλος όλοι οι επίσημοι προσκεκλημένοι αναφέρθηκαν με τα κολακευτικότερα σχόλια τόσο για την αξία της παρουσιαζόμενης συσκευής, όσο και για τον εφευρέτη της κ. Αγγελάκη.



 http://www.angelakisan.gr/index.php/el/qq2
Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr