ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2010

Πραγματοποιήθηκαν για 7η χρονιά οι εκδηλώσεις Δημήτρια Τερπνής 2010 που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός σύλλογος Τερπνής.
Και ενώ χθες το βράδυ η συνεχής βροχή ματαίωσε τις εκδηλώσεις, σήμερα ο ήλιος έλαμψε, μετά από ένα συννεφιασμένο πρωινό. Αν ακούγαμε τον πατέρα Παναγιώτη, εφημέριο της εκκλησίας μας, που μας λέει ότι πάντα την ημέρα του αγίου Δημητρίου κάνει καλό καιρό, δε θα περιορίζαμε τις σημερινές εκδηλώσεις στην αυλή της εκκλησίας, συγκρατημένοι από την πιθανότητα να βρέξει και πάλι όπως χθες που αναγκαστήκαμε να ματαιώσαμε τις εκδηλώσεις. Όμως όσοι παρά τη βροχή χθες ανέβηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κοινότητάς μας, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν υπέροχους πίνακες ζωγραφικής, τους οποίους τις επόμενες ημέρες θα σας παρουσιάσουμε σε βίντεο και φωτογραφίες.
Κάθε χρόνο ανήμερα του αγίου Δημητρίου συνδιάζουμε την εμφάνιση του χορευτικού
παραστάσεων στον αύλειο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου με την παρουσίαση κάποιου εθίμου, κάτι που φέτος αποφύγαμε φοβούμενοι να μεταφέρουμε υφαντά, στρωσίδια και αντικείμενα από το Λαογραφικό Μουσείο, γιατί όπως καταλαβαίνεται λόγω των πολλών ετών ζωής τους θα υπήρχε κίνδυνος να χαλάσουν αν έβρεχε. Χόρεψε όμως υπέροχα το χορευτικό τμήμα με τις γερακίνες, σε ένα τοπικό πρόγραμμα τοπικών χορών, με ένα σύνολο πάνω από 20 χορευτές, κάτω από τις οδηγίες της χοροδιδασκάλου κ. Μπίμπη Στέλλας.
Προσφέρθηκαν σε όλο τον κόσμο υπέροχο κρασί από τους ντόπιους παραγωγούς κ. Τζεβελέκη Άγγελο και Βλαχοδήμο Χρήστο, κάστανα βρασμένα που προσφέρει ο σύλλογος και ανώνυμος Τερπνιώτης, γλυκό κυδώνι που ετοιμάζουν κάθε χρόνο καταπληκτικές Τερπνιώτισσες και άλλα εδέσματα.
Έπαιξε εξαιρετικά η ορχήστρα με τους:
Παναγιώτη Ζαρίμπα, Τζιάνη Νίκο, Πελιτάρη Δημήτρη, Σωτήρη Φεγγομύτη, Μάγειρα Βασίλειο, τους οποίους και ευχαριστούμε πολύ για την προσφορά τους.
Να ευχαριστήσουμε ακόμη:
Το Δήμο Νιγρίτας και τη δήμαρχο κ. Μήκα μια οι εκδηλώσεις ήταν υπό την αιγίδα του Δήμου, τον αντιδήμαρχο κ. Χαραλαμπίδη για τη βοήθεια και τις δύο ημέρες και τα παιδιά της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου.
Το σύλλογο Γυναικών Τερπνής και την κ. Αφροδίτη Νούλη
Την κ. Τουλάκη Πασχαλίνα - αρτοποιείο, που πρόσφερε πίτες και τσουρέκια.
Τους ντόπιους παραγωγούς κρασιού κ. Τζεβελάκη Άγγελο και Βλαχοδήμο Χρήστο.
Τις κυρίες που έκαναν τα γλυκά.
Την κ. Χαραλαμπίδου Γεωργία και τον Τσαρβούλα Αδαμάντη.
Τους αδελφούς Στέργιου Δελληγιάννη για τα ξύλα για τα κάστανα.
Τέλος από την εκκλησία του αγίου Δημητρίου τον Πατέρα παναγιώτη που χωρίς τη συμβολή του δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις, την εκκλησιαστική επιτροπή και το νεωκόρο κ. Βλαχοδήμο.
Και τις δύο ημέρες των εκδηλώσεων παραβρέθηκαν:
Οι βουλευτές κ. Καρυπίδης και κ.Λεονταρίδης, οι νομαρχιακοί σύμβουλοι κ. Δουβίτσα και κ. Μασλαρινός, η δήμαρχος κ. Μήκα, ο αντιδήμαρχος κ. Χαραλαμπίδης, ο πρόεδρος του Δ.Δ Τερπνής κ. Μπάγκαλας, ο δήμαρχος Βισαλτίας κ. Καλαϊτζής,ο δήμαρχος Στρυμονικού κ. Ρίζος, ο τ. δήμαρχος κ. Βλαδίκας, ο υπ. δήμαρχος κ. Γιαμακίδης, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, ο Γυμνασιάρχης κ. Γερούκης, o πρόεδρος του συλ. Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης, η πρόεδρος του συλ. Γυναικών κ. Πέγου, ο πρ. του συλλόγου Γονέων κ. Τερζάκης,  μέλη των Δ.Σ των συλλόγων της Ασπίδας, της Φιλοπτώχου Τερπνής, της Φιλοπτώχου Νιγρίτας ο "Σωτήρ",  του συλ. Γονέων Γυμνασίου Τερπνής και πλήθος κόσμου.
Ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους. Και του χρόνου.

Δεχτήκαμε και την παρακάτω επιστολή από τον υποψήφιο περιφερειάρχη κ. Μπόλαρη.


MAΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Θεσσαλονίκη, 25 Οκτωβρίου 2010
Αξιότιμες κυρίες,
Αξιότιμοι κύριοι,
Το επιβαρυμένο πρόγραμμα των υποχρεώσεων μου στερεί την ευκαιρία να μοιρασθώ μαζί σας, την κατάνυξη του πανηγυρικού εσπερινού για την εορτή του Αγίου Δημητρίου και το πρόγραμμα των πολιτιστικών δράσεων που συμπληρώνουν την εκδήλωσή σας.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τερπνής, συνεισφέρει σημαντικό έργο στη διάσωση της πολιτιστικής μας μνήμης. Παράλληλα, με το πολιτιστικό και κοινωνικό του έργο ενισχύει την κοινωνική συνοχή. Η προβολή της λαϊκής παράδοσης και των θρησκευτικών εθίμων ενισχύουν την τοπική ταυτότητα , και, εκτός από την ψυχαγωγία που προσφέρουν, συμβάλλουν στην τουριστική προβολή και στην ανάδειξη της παραγωγής του τόπου.
Παράλληλα, οι εκδηλώσει αυτές διαμορφώνουν τις συνθήκες για βίωση
αξιών, που μπορούν να καλλιεργήσουν ένα γόνιμο προβληματισμό για ν’ ανταποκριθούμε στην πρόκληση της εποχής.
Σας εύχομαι θερμά υγεία, δημιουργική δράση και κάθε επιτυχία στις εκδηλώσεις σας.
                                                                   Με εκτίμηση
                                                             Μάρκος Μπόλαρης
                                       Υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας                                      


                                           XΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ







Next Post Previous Post
Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot
και πολλά άλλα !!!

www.panseraikos.gr